Region

OTKRIVEN DETALJ! Evo kada su se osumnjičeni vratili po Dankino tijelo na deponiju!

Autor Miloš Škrbić

Potraga za tijelom Danke Ilić, koja je nestala u Banjskom polju, i dalje traje.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/Facebook

Potraga za tijelom Danke Ilić, koja je nestala u Banjskom polju, i dalje traje - a ključni svjedok u istoj, brat osumnjičenog D. D. (50), takođe D. D. (40) je preminuo u PU Bor od posledica srčanog udara.

Ispred kuće preminulog je u ponedeljak stigla Hitna pomoć sa policijom, a kako je novinarka portala MONDO javila, staricu je iz kuće izveo inspektor. 

Bojana Otović Pjanović, majorka policije, istakla je gostujući na televiziji da policija nije iznosila podatke u javnost, kako ne bi ugrozila tok istrage. "Imali su pomoć. Jedan od njih se vratio osumnjičeni dva dana nakon događaja na divlju deponiju i premjestio tijelo na drugu lokaciju. Mi smo 30. marta u službene prostorije doveli osumnjičene. Mi smo mislili da ćemo zapravo i tog 30. marta imati realizaciju i da će se desiti ono na što smo svi sumnjali. Naravno, da smo bili obazrivi, kao što ste vidjeli. Nismo iznosili nikakve podatke, nismo dozvolili da bilo ko ugrozi na bilo koji način bilo koji segment našeg postupanja" - rekla je Pjanović Otović dodavši da izjave preminulog brata imaju ključnu ulogu u istrazi.

"Premještanje tijela bilo je 28. marta.  Dva dana prije toga, i to je najporaznije i ono što govori o kako im se sociopatama radi. To je minimalno i najblaže što mogu i reći - rekla je Pjanović Otović.

"Kada krene proces prikupljanja dokaza u svrhu eliminacije, provera. Znate, tu dovede se veliki broj lica, veliki broj pretresa, pregleda, poligrafskih testiranja, snimci bezbednosnih kamera. Da čekate rezultate, da biste nekim uporednim i unakrsnim analizama došli do nekog odgovora, da biste imali kompletnu priču koja bi imala neku dovoljnu indiciju da možemo da napravimo rekonstrukciju samog događaja. Tako se desilo i u ovom slučaju" - objasnila je Pjanović Otović.

Snimak dao nadu

"Nismo iznosili nikakve podatke, nismo dozvolili da bilo ko ugrozi na bilo koji način bilo koji segment našeg postupanja, ali nam se onda dešava snimak koji se pojavio, koji je naš državljanin koji živi radi u Beču dostavio. I znate, vi kada imate izjavu roditelja, koji su onako bili odvojeni i nezavisno jedno od drugog potvrdili da je to njihovo dijete, onda naravno to ne možete zanemariti" - rekla je Pjanović Otović.

Policija pretražila deponiju

Potraga za Dankom Ilić, koju je prema prizanju osumnjičenog D. D. (50) on udavio, nakon što ju je S. J. (50) u pripitom stanju udario kolima, je proširena i na mjesto nedaleko od Zlota.

Nakon što je mjesto nestanka u prethodnim danima pretraženo, isto tako je i lokalna deponija, na koju su djevojčicu, navodno nakon ubistva, zločinci odnijeli i privremeno krili - međutim od tijela Danke Ilić i dalje nema traga.

Istraga se u nedelju proširila na teritoriji grada Bora. Pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina iz Bora Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Gorskom službom spasavanja pretražili su do sada pola trase od sedam kilometara Lazarevog kanjona, uz korišćenje spasilačke specijalne opreme, a petražena je i jama iznad kanjona, duboka 70 metara.

Kanjon Lazareve rijeke ili Lazarev kanjon je najduži i najdublji kanjon u istočnoj Srbiji, koji se nalazi kod sela Zlot iz koga je osumnjičeni za ubistvo male Danke - D. D. Ovaj kanjon zbog strmosti svojih stjenovitih litica, ni dan danas nije u potpunosti ispitan i poznat je po mnogobrojnim pećinama i jamama.