Region

VELJINIM VOJNICIMA UKINUT PRITVOR! Tužilaštvo se protivilo, ali je sud donio odluku - Njih 2 idu na slobodu!

Autor Uroš Matejić

Veljinim vojnicima Aleksi Stošiću i Nemanji Lakićeviću ukinut pritvor.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Danas je u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Na ročištu održanom u utorak pregledane su "Skaj" prepiske u vezi sa četvrtom žrtvom klana Nikolom Mitićem, što je nastavljeno i danas. U sudnici su, tokom pregledanja dokumentacije sa "Skaja" bili prisutni i okrivljeni saradnici Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su sklopili sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i odali informacije u zamjenu za blaže kazne.

Branilac Milovana Tadića zatražio je, prije pauze, ukidanje pritvora za svog branjenika, dok je branilac Aleksandra Vučeljića zatražio da se pritvor zamijeni blažom merom zabrane napuštanja stanaUkidanje pritvora zatraženo je i za Aleksu Šejića, Aleksu Stošića, Senada Rešovića, Dragana Mitrovića.

U odnosu na okrvljenog Vladimira Greka zatražena je zamjena pritvora blažom merom, što je zatraženo i za okrivljenog Nemanju Lakićevića. Tužilac Zoran Babić rekao je da se tužilaštvo protivi predlozima za ukidanje pritvora i zamjenu blažom mjerom, ali je sud ipak donio odluku da se Aleksi Stošiću ukine pritvor.

Pritvor je takođe ukinut i Nemanji Lakićeviću i zamijenjen je mjerom zabrane napuštanja stana sa elektronskim nadzorom. Okrivljeni je upozoren da može da mu bude određen pritvor ukoliko prekine zabranu napuštanja stana. Kada su u pitanju ostali okrivljeni za koje je traženo ukidanje pritvora, ti zahtjevi su odbijeni.

Sudija je saopštila za dvojicu puštenih iz pritvora ne važe stari razlozi za pritvor i da se prisustvo na sudu Nemanje Lakićevića može obezbijediti i kućnim pritvorom uz nanogvicu. Naredna ročišta zakazana su za 15. i 16. april. Suđenje koje je zakazano za sjutra se otkazuje.