Region

BEBA U PARAĆINU ISPALA DJEDU IZ NOSILJKE, PA PREMINULA - TUŽILAŠTVO ISPITUJE SLUČAJ! Borili joj se 8 dana za život

Autor Jana Desovski

Tužilaštvo ispituje smrt bebe u Paraćinu.

Izvor: MONDO/Ivona Ulićević

Osnovno javno tužilaštvo u Paraćinu naložilo je policiji da uzme izjave od roditelja i djeda i bebe koja je preminula u Tiršovoj nakon osam dana borbe za život. Paralelno sa tim, s obzirom na to da je beba preminula u Beogradu, Više javno tužilaštvo dalo je nalog da se uradi obdukcija. Nakon toga, biće poznato da li će i protiv koga biti podnijeta krivična prijava za tragediju koja se dogodila.

Kako se nezvanično saznaje, policija je još prije osam dana kada je beba teško povrijeđena dobila nalog dežurnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Paraćinu da prikupi sva potrebna obavještenja i sasluša roditelje i djeda bebe. "Čeka se obdukcija na osnovu koje će se znati da li će se pokretati postupak i protiv koga. Otprilike dva mjeseca je potrebno da budu dostavljeni rezultati", kaže izvor "Blica".

Podsjetimo, nesreća se dogodila 29. januara u kasnim večernjim satima kada je nesrećno dijete djedu ispalo iz nosiljke. Užasan trenutak dogodio se kada je navodno djed pokušao da namjesti ćebe u nosiljci u kojoj je beba bila. Dijete je palo sa prvog sprata između stepenica u podrum, odmah je prevezeno u bolnicu ali nažalost nije mu bilo spasa. Dijete je prvo bilo u Kliničkom centru a potom u Tiršovoj.