Region

OTAC UBIJENE DJEVOJČICE O PORODICI DJEČAKA UBICE! "Ne osjećaju ni malo griže savjesti, a ni odgovornosti"

Autor Miloš Škrbić

Na suđenju su danas prvo svjedočili Anđelko i Natalija Aćimović, roditelji ubijene djevojčice, koji su ispričali kako je ta porodica funkcionisala i koliko je njihova ćerka njima uljepšavala svaki dan

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U Višem sudu u Beogradu svjedočenjem roditelja ubijene djece i čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar" nastavljeno je suđenje u parničnom postupku protiv porodice dječaka ubice, odnosno majke, oca i dječaka koji je u pomenutoj školi ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba. Na suđenju su danas prvo svjedočili Anđelko i Natalija Aćimović, roditelji ubijene djevojčice, koji su ispričali kako je ta porodica funkcionisala i koliko je njihova ćerka njima uljepšavala svaki dan.

Njihova ćerka ranjena je 3. maja, ali je podlegla povredama 15. maja. Njen otac je opisao da je u bolnici bila natečena, jer joj je jedan metak bio u glavi, dok su se oni svaki dan nadali da će ipak preživjeti uprkos prognozama ljekara. Osvrnuli se sa na tužene, odnosno porodicu dječaka koji je pucao, i naveli da je to devijantna porodica kojoj je samo bio bitan novac i karijera.

"Jasno je da je to devijantna porodica koja ne osjeća ni malo griže savjesti ni odgovornosti. Niko ne misli da je on (otac dječaka) imao želju da tinejdžer ubije toliko ljudi, ali mu je dao sredstvo da ubije", tvrdi Anđelko Aćimović.

Majka ubijene djevojčice navela je da su je majke druge ubijene djece tješile da život ide dalje, ali kada je pogledala u njih, njihove oči su bile mrtve. Svjedočili su i roditelji ubijenog stražara Dragana Vlahovića koji su rekli da je on bio najbolji od najboljih i da je mnogo volio djecu.

Sledeći svjedoče članovi porodice Kobiljski. Juče su svjedočili roditelji ubijenog dječaka i dvije djevojčice. Tužbu za naknadu štete podnijelo je ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava, a tuženi su maloljetnik i njegovi majka i otac. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će donijeti odluku da li u potpunosti ili djelimično prihvata tužbeni zahtjev porodica ili ga eventualno odbija. Tužba je podnijeta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica. Sud je ranije odredio u odnosu na oca dječaka privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku. U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rješenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je 10. oktobra podiglo optužnicu protiv oca i majke dječaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je kako se sumnja dječak učio da puca.

U sudu se vodi još jedno suđenje po tužbi protiv porodice dječaka ubice, škole i države, koju su podnijeli članovi porodice Dukić, čija je ćerka ubijena u školi.

BONUS VIDEO