Region

KO JE GLAVNI UBICA VELJINE EKIPE, NAJJEZIVIJI DETALJ DO SADA: Lalić otkrio uloge u klanu, pa jedno ime stalno ponavljao

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Srđan Lalić je iznoseći odbranu naveo Marka Miljkovića kao glavnog krivca za najveći broj zlodjela.

Izvor: Kurir/Dado Đilas/TV Pink / screenshot

"Nasmijani koljač" Srđan Lalić iznoseći svoju odbranu na prethodnim ročištima, otkrio je do sada nepoznate detalje o funkcionisanju ove kriminalne grupe. On je na suđenju tvrdio da je Marko Miljković bio glavni za izvršavanje monstruoznih zločina, od osmišljavanja do samog izvršenja.

"Lalić je tako iznio niz novih informacija o zločinima, pričao o ulogama svakog okrivljenog u ovom kriminalnom klanu, otkrio neka nova imena od saradnika grupe, ali i ukazao ko je imao glavnu ulogu u zločinima. Ime koje je najviše spominjao i što se organizacije zločina tiče, ali i jezivih ubistava, pa na kraju i hvaljenja nakon ubistava jeste - Marko Miljković. Belivuka je spomenuo tek nekoliko puta "usputno", navodi izvor.

Kako je ispričao njegova saradnja sa klanom Velje Nevolje počela je još 2017. godine, kada mu je Marko Miljković ispričao da je Vlastimir Milošević tražio da se Miljkoviću baci molotovljev koktel na kuću u Krnjači. Zajedno sa Belivukom od Lalića je tada tražio da učestvuje u pratnji Vlastimira Miloševića. Takođe, Lalić je ispričao i dio razgovora sa Miljkovićem, kada mu je saopštio o stvaranju "jake grupe oslonjenu na kavački klan i Radoja Zvicera".

Miljković je sudeći po iskazu Lalića imao ključnu ulogu i u likvidaciji Ljubomira Lainovića, koji je ispričao je Lalić ubio Ljubomira Kiću Markovića i Igora Dedovića i Stevana Stamatovića.

"Jednom mi Miljković govori da se Skaj aparati sprže Lainovićevoj majici i bratu. On mi je objasnio da je Lainović postao svojeglav i da može da bude velika opasnost i da kontromitujući materijal", rekao je Lalić i ispričao da je za smrt ovog mladića saznao kada mu je Miljković pokazao fotografije na kojima se vidi da je ubijen.

Lalić je ispričao trenutak kada je direkno uključen u zločin i to po pozivu Marka Miljkovića sa pričom da je njegov kum Mirko Kojić postao velika prijetnja za njega - što zbog ubistva na šinama, što zbog saznanja i učestvovanja u drugim likvidacijama.

"Miljković je rekao da treba da mu pomognemo u otmici i livkidaciji. Niko se nije protivio i ja sam pretpostaviio da bi bilo štetno ja da reagujem", rekao je Lalić koji je naglasio da je nakon ubistva Kojića saznao da je Miljković zajedno sa Markom Budimirom ubio kuma produžnim kablom.

"Miljković je rekao da nije lako ubiti čovjeka, pa je uzeo ostatke kabla i na kraju mu slomio vrat. (...) Miljković je rekao da je kuća u Ritopeku na idealnoj lokaciji, da je idealna za ubistva", ispričao je još Lalić.

Zvjerstvo Marka Miljkovića Lalić je detaljno opisao u slučaju navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija. Kako je rekao, Belivuk je prvo razgovarao sa Veličkovićem u tajnoj prostoriji u kući strave u Ritopeku, da su priču završili blagim tonom nakon čega je Belivuk rekao da Goksija više niko ne udara. Međutim, posle nekog vremena Belivuk se vraća sa Miljkovićem.

"Mljković je ušao sa sekirom sa držajom od metar. Imala je plavo sečivo. Prozborio je par rečenica sa Goranom i rekao: "Ajde Goksi vrijeme je". Miljković je snažno zamahnuo", rekao je Lainović.