Region

BELIVUK I MILJKOVIĆ U LOVAČKIM ODJELIMA OSMATRALI VOTKINU KUĆU: Nasmijani koljač otkrio plan likvidacije

Autor Kristina Milović Izvor Kurir

Tako je Lalić za sudskom govornicom govorio i o tome da je kriminalna grupa, čiji je pripadnik bio, planirala i atentata na Veljka Banpovića, zvanog Votka, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića.

Izvor: Kurir

Srđan Lalić, zvani "nasmijani koljač", tokom svog izlaganja u Specijalnom sudu, otkrio je mnoge prljave tajne klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji je visokopozicionirani pripadnik i sam bio! Pored toga što je govorio o sedam svirepih ubistava, koja se orkivljenima optužnicom stavljaju na teret, Lalić je pričao i o zločinima kojih nema u opštužnici, ali i o planiranim livkidacijama, koje klan nije uspio da izvrši.

Podsjetimo, Luka Bojović bi uskoro trebalo da iz Španije, u kojoj je 10 godina bio u zatvoru, bude protjeran u Srbiju. Kako smo ranije pisali, Bojović je u Srbiji slobodan čovjek, a mnogi njegov povratak vide kao opasan i teren za nove osvete.

Izvor: Kurir

Sahrana Bojovićevog kuma

Nepobrojni kišobrani i telohranitelji

Inače, Votka, zbog kog bi prema porukama koje je slao nepoznatoj osobi Belivuk pristao da "odloži odmor od klanja", poslednji put je javno viđen u Srbiji 2018, na sahrani Dragoslava Miloradovića, kuma i jednog od najboljih prijatelja Luke Bojovića.

- Banovićevo prisustvo na sahrani odjeknulo je podzemljem. Pojavio se s nekoliko telohranitelja, koji su ga i kišobranima štitili od pogleda, ali i eventualnih napada. Upoznati tvrde da je riječ o takozvanim neprobojnim kišobranima. Sudeći po tome, Banović je znao da je meta - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da postoje operativne informacije da je Banović i posle toga dolazio u Srbiju.

Izvor: Kurir

  Svjedok - saradnik je otkrio da je Marko Miljković stupio u kontakt sa Votkom preko naloga na Skaju pod imenom Leon, koji mu je on napravio za komunikaciju sa pripadnicima škljarskog klana. Kako je objasnio, upravo je Votka spojio Miljkovića sa Milanom Ljepojom, Pink Panterom iz Niša, koji je ubijen u decembru 2020. u kući strave u Ritopeku.

Izvor: Kurir

  Podsjetimo, kako je Kurir ranije pisao, navodno im je plan bio da Banovića ubiju nakon ubistva Milana Ljepoje. Međutim, planove im je pokvarila policija, koja je 4. februara uhapsila Belivuka i pripadnike njegovog klana.

- U optužnici beogradskog Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Belivuka i ostalih, između ostalog, nalaze se i presretnute poruke koje je Veljko Belivuk posle ubistva Ljepoje slao nepoznatoj osobi. Poruka glasi: "Ovaj (Ljepoja, prim. aut.) morao je iz zna se kojih razloga, jedino Votka da se vrati, pa ostajem, inače odoh 20 dana negdje" - rekao je ranije dobro obavješteni izvor Kurira.