Region

JEZIVO! Evo kako je Belivuk reagovao kada je Lalić otkrio da su planirali ATENTAT NA VUČIĆA! Svi se okrenuli ka njemu

Autor Mia Radulović Izvor Kurir

Srđan Lalić, pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, rekao je danas tokom svjedočenja da je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, obezbijedio 5 miliona eura za svrgavanje političke vlasti u Srbiji, kako piše Kurir.

Izvor: Kurir / Zorana Jevtić, MUP RS

"Od dijela policije Crne Gore koji je pod kontrolom kavačkog klana saznali su da se sprema njihovo ubistvo i kao mamac su trebali da posluže da se pohapse škaljarci. Po povratku su nam oduševljeni pričali kako dio crnogorske službe stojii iza kavčana, kako bi to trebalo da se sprovede i ovdje. Zvicer je, pričao je, obezbijedio 5 miliona eura za svrgavanje političke vlasti u Srbiji i da se dovede neko ko bi radio u interesu klana. U tu svrhu su bila sprovođena neka djela, pisanje transparenata i na mrežama. Kao najveću prijetnju su videli predsjednika i to posle objave rata mafiji u čemu su se prepoznali. Kao pomen za krajnje rješenje je bilo riječi o atentatu", otkrio je Lalić, a prenosi Kurir.

Plan im je, kako je naveo, bio da se izazovu veliki neredi na ulicama posle prvog sljedećeg protesta.

"U slučaju da neko od nas bude uhapšen, trebalo je da se vrše diverzije po gradovima, pominjalo se postavljanje eksplozivnih naprava na javne objekte i površine", otkrio je Lalić.

Dok je Lalić govorio o atentatu na predsjednika Srbije, sudnicom se prolamao smijeh.

"Belivuk se grohotom smijao kada je Lalić pomenuo atentat na presjednika. Toliko glasno da su se svi optuženi sa klupe okrenuli ka njemu", rekao je Kurirov sagovornik.