Region

MARKO MILJKOVIĆ SAMLJEO U MAŠINI I SVOG KUMA? Veljin koljač otkrio detalje ubistva poznatog investitora iz Beograda

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Srđan Lalić, poznatiji kao "koljač" Velje Nevolje, otkrio je šokantna otkrića o ubijenom kumu Marka Miljkovića, desnoj ruci klana Veljka Belivuka (Velje Nevolje)!

Izvor: TV Pink / screenshot

Srđan Lalić (36), poznatiji kao “nasmijani koljač”, pripadnik klana Velje Nevolje i njegov saradnik, sklopio je sporazum sa Tužilastvom za organizovani kriminal Srbije da za kaznu od 18 godina zatvora svjedoči o svim zločinima klana. On je navodno spreman da preda istražiteljima cjelokupno blago ovog zloglasnog klana, koje je sakriveno u kriptovalutama! Riječ je, navodno, o nekoliko desetina miliona eura, mahom u bitkoinima, ali i drugim kriptovalutama.

Lalić je u međuvremenu odlučio da ispriča i nove detalje i to posebno ono što zna o drugim do sada neistraženim likvidacijama. Prema nezvaničnim informacijama, investitor iz Beograda, Mirko Kojić Koja, koji se vodi kao nestao i dalje, otrovan je, a potom su njegovi ostaci uništeni u industrijskoj mašini za mljevenje mesa u kući strave u Ritopeku. Riječ je o kumu Marka Miljkovića koji je bio jedan od optuženih za ubistvo njegovog drugog kuma Vlastimira Miloševića.

"Kakav sam ja kralj! Ubio sam dva kuma", uhvaćena je Miljkovićeva prepiska preko “Skaja”.

Lalić je navodno sada ispričao i zašto je ubijen Kojić, a pominje se da su se Belivuk i Miljković plašili jer mnogo zna o njima, a bili su odlučili i da mu otmu poslove sa izgradnjom objekata na Zvezdari u Beogradu.

"Najintrigantnija je Kojićeva uloga u ubistvu na šinama. Na osnovu antropološke analize stojećeg snimka nad zornih kamera, gdje se dogodio zločin, utvrđeno je da u Miloševića na šinama, kako se sumnja, pucao Miljković. Hice mu, iako je već ranjen, ispaljuje direktno u glavu i tako ga ‘ovjerava‘. Belivuk je prema podacima istrage bio u automobilu koji je kupio Kojić", navodi izvor iz istrage.

Vrlo brzo posle zločina Belivuk i Miljković su uhapšeni, ali je Kojić uspio da pobjegne. Za ubistvo Miloševića sudilo se svoj trojici, Kojiću u odsustvu, ali su im izrečene oslobađajuće presude. O investitoru sa Zvezdare i Miljkovićevom kumu u to vrijeme se vrlo malo znalo. Poslednji put o njemu se čulo kada je uhapšen na aerodromu u Sarajevu 25. marta 2019. godine po potjernici Srbije i to upravo zbog ubistva na šinama. Izručen je Srbiji ali je ubrzo pušten jer je utvrđeno da je pravosnažno oslobođen optužbi.

"Posle nekoliko mjeseci u Beogradu se Kojiću izgubio svaki trag. U prvo vrijeme se mislilo da se opet sklonio, ali je onda njegov nestanak i zvanično prijavljen. Stizale su informacije sa ulice da je ubijen", kaže izvor iz istrage.

Navodno mu je otrov stavljen u hranu. Kad je preminuo u stravičnim mukama, odlučili su da tijelo uklone tako što su i njega samljeli, a ostatke bacili u Dunav.