Region

BIVŠI INSPEKTOR "PJEVAO" INFORMACIJE BELIVUKU ZA 500 EURA! Osudio ga Specijalni sud, evo koliko će ležati u zatvoru

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Bivši inspektor SBPOK-a Božidar Stolić je zbog zloupotrebe položaja osuđen u Specijalnom sudu u Beogradu na dvije godine zatvora.

Izvor: pink tv / screenshot

Božidar Stolić, bivši inspektor SBPOK-a koji je bio oputužen da je zloupotrebio položaj tako što je povjerljive službene informacije prikupljene tokom istrage o klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića odavao za novac Berancu Filipu Goluboviću osuđen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu na dvije godine zatvora, prenosi Kurir. Sud mu je zabranio i da pet godina radi u MUP-u.

Osim toga, na teret mu je bilo stavljeno i da je kroz sistem MUP-a Goluboviću provjeravao da li je za osobe za koje mu je to tražio, raspisana potraga i za to mu platio 500 eura.

Istom presudom, zbog podstrekivanja na zloupotrebu položaja osuđen je i Golubović na jednu godinu i dva mjeseca zatvora. Sud je utvrdio da je podatke koje je dobijao od inspektora Stolića, dostavljao N.N. osobi.

"Stolić je kriv što je kao inspektor za borbu protiv organizovanog kriminala pribavio imovinsku kortist od 500 eura tako što je u sistemu MUP RS provjeravao podatke za lica za koja je Golubović tražio, odnosno za Željka Golubovića, Filipa Golubovića, Borisa Labana, Srđana Jezdimira", rekao je sudija Zoran Šešić.

Božidar Stolić, podsjetimo, učestvovao je u istrazi i prikupljanju dokaza protiv jedne od najmonstruoznijih kriminalnih grupa, koju su prema navodima tužilaštva predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković. On je bio među privm istražiteljima koji su ušli u kuću strave u Ritopeku i učestvovoao u otkrivanju dokaza i tragova zločina.