Region

PRIJATELJ MATEJA PERIŠA OTKRIO DO SADA NEPOZNATE DETALJE! "Jedan drug je pokušao da se ubije kad se vratio iz Beograda!"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs Izvor Blic

Matejev prijatelj se osvrnuo na dešavanja u klubu "Gotik" kobne noći.

Izvor: AdriaMediaTV/Printscreen/Mup RH/Printscreen

Pet mjeseci od nestanka Mateja, njegov prijatelj, koji je učestovao aktivno u potrazi za Splićaninom u ispovijesti za Blic se osvrnuo na kobnu noć, a podijelio je i saznanja do kojih su došli ljudi bliski Mateju tokom potrage.

"Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće. I zimi i ljeti. Pitamo se svi da li je Mateju pozlilo, da li mu je neko sipao nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao narkotike. Zato se pitamo da li je tako u majici izašao da se rashladi, pa onda nekako upao u vodu", priča Matejev drug koji je želio da ostane anoniman, a ova rečenica možda daje odgovor na to zašto je usred hladnog decembra Periš iz noćnog kluba istrčao u majici kratkih rukava.

"Borio se da dopliva"

Prema njegovim riječima, porodica i prijatelji Mateja Periša su tokom istrage gledali snimak, koji je nastao u noći između 30. i 31. decembra, i da su vjerovali da se na njemu vidi kako se Splićanin u vodi bori da dopliva do obale, ali u tome ne uspijeva.

"Na snimcima se vidi kako se bori, kako pokušava da dopliva do obale. Međutim, nije uspio... ", kaže sagovornik i dodaje da ne vjeruje da bi neko "čiste glave išao da skoči u vodu".

"Zato mislim da je možda upao, da je išao da se umije ili nešto tako, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nije koristio nikad ništa, a opet se postavlja pitanje zašto je htio u taksi. Možda mu nije bilo dobro, pa je htio otići u stan, pa kad ga taksi nije pokupio je nastavio trčati i vidio vodu, išao se umiti i upao. Samo on zna šta se desilo...", kaže on.

On se osvrnuo i na dešavanja u klubu "Gotik" te kobne noći.

"Nestajao je tu noć u "Gotiku" na 15 minuta, pa se vraćao, koliko sam čuo da je Matej tu noć upoznao neku djevojku i oni su mislili da je sa njom, tek kasnije kad su vidjeli jaknu im je postalo čudno gdje je i da je izašao bez jakne napolje. Njegovi drugovi koji su bili tamo su išli prijaviti nestanak, ali je policija rekla da prvo provjere bolnice, pa je to bili pogrešno preneseno, pa su i njih razapinjali na sve strane zbog netačne informacije da su kasno prijavili nestanak što nije tačno", kaže on i dodaje da Maja, kojoj je Matej poslednjoj poslao poruku, jedno vrijeme nije mogla da izađe na ulicu zbog osjećaja krivice, kako dodaje, jedan od mladića je pokušao samoubistvo po povratku iz Beograda, piše Blic.

Svakome je htio da pomogne

O svom prijatelju Mateju, kao i svi drugi, ima samo riječi hvale. Kaže, bio je veseo, pun života, uvijek nasmijan i srećan.

"Uvijek je htio pomoći svakome, pristupačan, radio je sa ljudima i stvarno su ga svi voljeli. Zvuči kao kliše, ali to je stvarno bilo tako", priča on i dodaje da je sada malo lakše, jer je Matej pronađen, prije svega zbog njegovih roditelja.

"Lakše je samo da bi roditelji imali gdje da zapale svijeću i da Matej bude sahranjen u svom gradu", kaže on.

Tagovi