Region

OBDUKCIJA ĆE REĆI SVE U SLUČAJU MATEJA PERIŠA: Biće urađeni i toksikološki nalazi, a evo kada će se znati REZULTATI!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Obdukcija će utvrditi tačan uzrok smrti mladića, čije je tijelo pronađeno juče na Adi Huji.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/MONDO/U. Arsić/MUP HR

Tijelo Mateja Periša, kome se svaki trag izgubio 31. decembra prošle godine na Savskom keju u Beogradu, izvučeno je juče na Adi Huji, gotovo pet mjeseci nakon nestanka - svega nekoliko kilometara nizvodno od mjesta njegovog nestanka.

Farmerke, tamna majica sa aplikacijom jaguara i natpisom "Power Super Cleaner", bijela patika sa slovom V sa strane, srebrni sat na ruci i mobilni telefon u džepu - upravo je to kobne noći Matej Periš imao na sebi, a isto to pronađeno je na tijelu koje su u Dunavu, oko 9.20 juče, primijetili mornari koji su pozvali policiju. I sami policajci koji su juče bili na Adi Huji kažu da sve potvrđuje da je pronađen upravo Matej.

Međutim, to ćemo zvanično znati tek kada budu stigli nalazi DNK analize, koji će danas biti urađeni po ubrzanom postupku. Tijelo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu gdje će ova analiza biti objavljena. Policija je još prije gotovo pet mjeseci, odmah po nestanku Periša, od njegovog oca Nenada uzela DNK uzorak koji će sada biti upoređen sa DNK pronađenog tijela.

Na pronađenom tijelu nisu vidljivi tragovi nasilja, a biće obavljena obdukcija koja treba to definitivno i da potvrdi i da utvrdi uzrok smrti mladića.

U isto vrijeme vjerovatno će biti urađena i toksikološka analiza, koju je naložilo Više javno tužilaštvo. Ovi nalazi najvjerovatnije će biti poznati tek za nekoliko nedjelja. Pitali smo juče forenzičara Časlava Ristića da li će toksikološki nalazi tijela koje je u vodi provelo pet mjeseci, moći da pokažu ovakve tragove.

"Prilikom vršenja obdukcije na sudskoj medicini oni uzimaju želudačni sadržaj, ukoliko ga je bilo, i na osnovu toga i na osnovu analize krvi, mogu da utvrde eventualno da li je uzimano nešto - da li u krvi ili želudačnom sadržaju nešto postoji. Zbog vremena koje prođe, ti tragovi budu slabiji i teže ih je otkriti, ali ukoliko je nečega bilo, posle pet mjeseci bi trebalo da može da se utvrdi", istakao je juče Ristić za MONDO.

Brzina kojom ćemo dobiti rezultate obdukcije, zavisi od činjenice iz kog genetskog materijala će se raditi DNK, da li će to biti moguće uraditi iz krvi, iz mekog tkiva, ili kosti.

Nakon saznanja da je njegov sin potencijalno nađen nakon dugotrajne potrage, koja zbog tadašnjh nepovoljnih uslova nije urodila plodom, oglasio se i Matejev otac Nenad Periš koji se sprema da dođe u Beograd.

"Spremio sam kofer i idem po svog sina u Beograd. Jutros me je nazvao načelnik beogradske policije i rekao mi da je pronađeno tijelo nizvodno od Pančevačkog mosta i da odjeća odgovara istoj odjeći i obući koju je nosio i Matej. Danas tokom srijede, ili najkasnije u četvrtak ujutro biće poznati rezultati obdukcije i DNK analize. Ja čekam već pet mjeseci, svi smo se nadali u dubini duše nekoj srećnijoj vijesti i da će Matej biti pronađen živ. Nažalost, to nije tako i što god bilo moram prihvatiti istinu koja je strašno bolna. Ali, mene vjera uči da ovo nije kraj i da ćemo se opet jednog dana sresti", rekao je Nenad juče za Jutarnji.

Tagovi