Region

OTAC MOSTRUM PRIZNAO KAKO JE UBIO ROĐENU DECU: Na sudu otrkrio detaljan plan zločina, u jednom nije uspeo!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Austrijanac Harald Kopic, koji je ubio rođene sinove u Zagrebu, priznao je kako je do ovog zločina došlo.

Izvor: Instagram/screenshot/haraldkopitz

Nakon što se Kopic razveo od supruge koja je živela u Dubrovniku, njih dvoje su delili starateljstvo. Tako su kobnog dana deca bila kod njega. On im je priredio večeru i pustio ih da gledaju crtaće na televiziji. U međuvremenu je napravio kakao i u njega otopio 30 tableta dijazepama, a koji se potom dao sinovima, četverogodišnjem i sedmogodišnjim blizancima da popiju. Očito je da imao skovan plan pre nego što su deca tog dana došla u njegov iznajmljeni stan u rezidencijalnom delu Zagreba.

Tablete Diazepama koje su se otopile u kakau koje je otac dao deci u bočicama odmah su delovale i preminula su brzo posle toga. Lekari su kasnije utvrdili da je došlo do akutnog trovanja, a policajci su u stanu zatekli strašan prizor. Deca su držala svoje igračke čvrsto u zagrljaju, a otac ih je pokrio preko glave. Samoubistvo nije uspelo, jer je Kopic popio tablete za snižavanje pritiska koje nisu bile smrtonosne. Uspeo je da na društvenim mrežama čak napiše zbog čega se odlučio na taj čin, pravdajući se da je ostao bez posla.

Psihijatarsko ispitivanje je pokazalo da je za vreme dok je počinio zločin bio uračunljiv, a kasnije je žalio sam sebe, a ne decu koju je ubio. Pravdao se kako je propao u biznisu, a dok su mu poslovi išli živeo je u raskoši. Sada mu preti 50 godina zatvora, a Županijski sud je potvrdio optužnicu po svim tačkama. 

Navodno mu zatvorski dani prolaze u pisanju, jer odgovara onima koji mu šalju pisma u zatvor. Neki mu šalju i novac, dok je hrvatska javnost ogorčena nakon jednog od najstrašnijih i nabrutalnijih ubistva ikada zabeleženih.


Tagovi