Region

KLJUČNI DOKAZ - PONOVO ĆE SE ISPITATI MATEJEVI PRIJATELJI! Policija ima jasnu sliku šta se dogodilo sa Splićaninom

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir Izvor Jutarnji list

Prvi čovjek kriminalističke policije Hrvatske danas u 12 časova održaće konferenciju za štampu.

Izvor: Kurir/Ana Paunković/društvene mreže

Prvi čovjek kriminalističke policije Hrvatske, Antonio Gerovac, koji je na čelu delegacije hrvatske policije, boravio u Beogradu vezano za potragu za nestalim Matejem Perišem (27), daće danas u 12 časova izjavu za tamošnje novinare, javlja Jutarnji list.

Kako dalje javlja Jutarnji list, pripadnici policije grada Beograda, koji danima tragaju za nestalim Matejem Perišem, upoznale su hrvatsku policiju sa cijelim slučajem i dokazima koje su do sada pronašli. Kao što je poznato, u ponedjeljak je hrvatsku delegaciju primio i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, a u utorak je održan niz sastanaka i operatvnih dogovora, a na jednom od njih bio je i otac nestalog Mateja, Nenad Periš.

Kako piše Jutarnji list, policija je već stvorila prilično jasnu sliku što se dogodilo u noći 30. na 31. decembra, međutim, ono što je ključno jeste da se još uvijek sa stopostotnom sigurnošću ne može reći zbog kog razloga je Matej otišao iz kluba "Gotik", odvojio se od svojih prijatelja i što mu se zapravo dogodilo. Policija je, locirala signale njegovog telefona, ali mobilni još uvijek nje pronađen.

Hrvatska policija u dogovoru sa policijom iz Srbije ponovno će održati razgovore s Matejevim prijateljima koji su bili sa njim u Beogradu čim to bude moguće s obzirom da su oni po povratku iz Srbije bili pozitivni na korona virus i trenutno su u izolaciji, javlja Jutarnji list.

Do sada su se pretraživali kopno i voda, koristili su se specijalni policijski psi tragači, dronovi, termovizijske kamere, ali mladiću ni traga ni glasa. Posle češljanja Save i Dunava, ali i priobalja, policija će pokušati da uz pomoć satelitskih snimaka otkrije šta se desilo sa Matejem Perišom.

Podsjetimo, sinoć se na društvenim mrežama pojavio snimak Mateja Periša sa Savske promenade između dva mosta. Na zumiranom snimku se vidi kako silazi niz stepenice. Ipak, u jednom dijelu se navodno vidi da Matej nije sam i da ga neko tuče nakon što je sišao niz stepenice, piše Kurir.

Tagovi