Društvo

CRMNIČANI PONOVO BLOKIRAJU SOZINU U NEDELJU, TRAŽE POMOĆ VLADE

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Oni su pozvali sve osim političara da im se pridruže. Kazali su da su sa kompanijom "Monteput" održali novi sastanak, na kojem je zaključeno da se hitno dostave i preciziraju svi uslovi za povlastice i oslobađanje plaćanja putarine za tunel Sozina.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Dio stanovnika Crmnice, Virpazara i okolnih sela sjutra će ponovo blokirati tunel Sozina od 18.30 do 20.30 časova, saznaju "Vijesti". Novim protestom pozivaju Opštinu Bar i Vladu Crne Gore da se hitno i kvalitetno posvete rješavanju njihovih problema.

Oni su pozvali sve osim političara da im se pridruže. Kazali su da su sa kompanijom "Monteput" održali novi sastanak, na kojem je zaključeno da se hitno dostave i preciziraju svi uslovi za povlastice i oslobađanje plaćanja putarine za tunel Sozina.

"S druge strane ostaje ključno pitanje na koji način će to biti pravno formulisano i obavezujuće, a kako kažu za njih je samo to, uz usvajanje izmjena i dopuna zakona o putevima, trajno rješenje i jedina prihvatljiva opcija", poručili su predstavnici organizatora protesta.

Oni se nadaju da će na skupštinskom zasijedanju u najskorojem roku biti nastavljena tačka dnevnog reda u vezi predloga dopune Zakona o putevima i da će svi poslanici podržati ovo zakonsko rješenje. Dok su neki na raspravi vrlo jasno iskazali svoj stav, podršku i namjeru da na kraju i glasaju za usvajanje izmjena i dopuna zakona, drugi su imali nejasan ili negativan stav prema ovom pitanju ili se nisu ni pojavili na raspravi, te očekuju da se javno odrede i izjasne, istakli su.

"S obzirom da uvijek počinjemo od sebe, posebno apelujemo na Opštinu Bar, gdje i nakon više mjeseci nismo pozvani na sastanak kako bi nam se dala stvarna podrška, savjeti, pravna pomoć i ostalo što bi u stvari trebalo da predstavlja dokaz o brizi za lokalno stanovništvo, posebno ono iz ruralnih područija, a još posebnije kada je u pitanju Crmnica koja je dala mnogo i Baru i cijeloj Crnoj Gori", kazali su Crmničani.

Oni su se zahvalili novinarima koji su im pružili mogućnost da upoznaju javnost sa dijelom nagomilanih problema u Crmnici, i što nijesu zloupotrijebili njihovo neiskustvo u medijskom prostoru već im pristupili sa posebnom pažnjom.

Pozdravili su i pripadnike MUP-a za koje su kazali da su od prvog dana vrlo profesionalno i sa posebnom pažnjom pristupali organizaciji i obezbjeđivanju njihovog okupljanja.

"Zato još jednom pozivamo sve naše Crmničane, komšije iz Ostrosa, Krajine i Šestana, kao i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u nedjelju 28. jula u periodu od 18:30 do 20:30, a kojima ćemo se zahvaliti sa porukom - mladosti se nanosili i sreća vam živjela", zaključili su.