Društvo

RADULOVIĆ: PUT KOLAŠIN-MATAŠEVO BIĆE ZAVRŠEN DO KRAJA GODINE!

Autor Balša Janković Izvor CdM

On je sa direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem obišao radove na dionici dugoj devet kilometara odakle je poručio da su dosadašnja dinamika i kvalitet radova na visokom nivou.

Izvor: Vlada Crne Gore

Radovi na rekonstrukciji puta Mateševo – Kolašin biće završeni do kraja godine, najavio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, prenosi CdM.

“Plan je da rekonstrukcija ove dionice puta, ukoliko vremenske prilike dozvole, bude završena do kraja decembra tako da će učesnici u saobraćaju imati bezbjedan, kvalitetan i moderan put”, kazao je Radulović, prenosi CdM.

Ministar je naglasio da će ova dionica, uz autoput, značajno omogućiti bržu, udobniju i bezbjedniju povezanost sjevernog sa centralnim dijelom Crne Gore.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović kazao je da se trenutno izvode asfalterski radovi kao i radovi na sanaciji klizišta koje se pojavilo početkom godine.

“Uprava za saobraćaj planira u narednom periodu da raspiše tender za rekonstrukciju tunela “Ključ” koji se nalazi na ovoj dionici, a u saradnji sa opštinom Kolašin predvidjeli smo da se uradi rasvjeta na mostu nadomak te opštine. Procijenili smo da su to kritične tačke koje moramo riješiti da bi se moglo bezbjedno i sigurno saobraćati ovom dionicom”, kazao je Vuksanović.

Radulović se upoznao sa dinamikom radova i na drugim projektima na magistralnim i regionalnim putevima i najavio za naredni period intenzivnije aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji puteva, javlja CdM.