Crna hronika

ŠARANOVIĆ: Svako ko je mogao da spriječi tragični događaj u Bijelom Polju moraće da odgovara

Ministar je apelovao na sve građane Bijelog Polja i okolnih mjesta da ostanu mirni, ali oprezni, i da pomognu policiji prijavom bilo kakvih informacija koje bi mogle doprinijeti hapšenju osumnjičenog.

Izvor: Demokrate

Događaj u Bijelom Polju nas podsjeća na to koliko je važno povjerenje građana u rad policije i bezbjednosnog sektora. Građani su uvijek u pravu kada traže sigurnost, odgovornost i transparentnost. Vaš stav i vaša očekivanja moraju biti ispoštovani, jer država mora služiti vama, građanima Crne Gore, saopštio je ministar unutrašnjih poslova, Danilo Šaranović.

Takođe, ističe Šaranović, važno je da se odgovornost u ovom slučaju individualizuje i da se svi potencijalni propusti identifikuju.

“Svako ko je mogao da spriječi ovaj tragični događaj, a nije, moraće da odgovara. Svaka greška ili propust moraju biti jasno adresirani i procesuirani”, poručio je on.

Ministar je apelovao na sve građane Bijelog Polja i okolnih mjesta da ostanu mirni, ali oprezni, i da pomognu policiji prijavom bilo kakvih informacija koje bi mogle doprinijeti hapšenju osumnjičenog. Zajedničkim snagama, povjerenjem i saradnjom možemo obezbijediti da se slični tragični događaji u budućnosti ne ponove.

“Još jednom ističem: građani su u pravu kada traže odgovornost i sigurnost. Naša dužnost je da to ispunimo”, zaključio je Šaranović.