Crna hronika

PODGORIČANIN POZVAO BIVŠU DJEVOJKU NA VEČERU, A ZATIM JE ISTUKAO

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Oštećena je tužiocu ispričala da je sa okrivljenim bila u emotivnoj vezi prije četiri godine, ali su se razišli zbog nepomirljivih razlika. Ipak, 17. septembra dogovorili su se da posjete prijatelja R. Š. u konobi u Međurječju.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Podgoričanin N. M. pozvao je bivšu djevojku M. J. da posjete prijatelja u konobi u Međurječju, ali je večera završila nasiljem - udarao je šakama i telefonom u predjelu glave, vukao je za kosu, prijetio da će je baciti u Moraču kod Bioča i pobiti njenu porodicu.

Oštećena je tužiocu ispričala da je sa okrivljenim bila u emotivnoj vezi prije četiri godine, ali su se razišli zbog nepomirljivih razlika. Ipak, 17. septembra dogovorili su se da posjete prijatelja R. Š. u konobi u Međurječju.

Prema njenim riječima, nasilje je počelo ubrzo nakon što su stigli, oko 21.30 sati, kada je N. M. uzeo telefon i udario je po glavi, a zatim je počupao za kosu.

“...N. je počeo sa nekim pričama ‘gdje su sad tvoja braća’ i vrlo brzo nakon što su sjeli, uzeo je telefon, udario je istim u predjelu glave i počupao za kosu. Bilo joj je neprijatno jer se tu nalazio R. i još neke djevojke. Pominjao je i njenog bivšeg momka, prijatelje i porodicu. Kontaktirala je jednog svog prijatelja i u poruci mu je napisala da joj je potrebna pomoć. Nakon ovoga N. je nekoliko puta udario šakom u predjelu glave i tijela, kao i otvorenom šakom u predjelu lica. Braneći se, zadobila je hematom u predjelu ramena i butine. Nakon što je izudarao, N. je nastavio mirno da sjedi i večera”, interpretiraju sudije njenu izjavu datu pred tužiocem.

Pričajući tužiocu što je preživjela, prisjetila se i da je R. Š. vidio njene povrede i čuo da je plakala, ali da je okrivljeni udarao dok je njihov prijatelj u kuhinji spremao ribu, pišu Vijesti.

Kazala je i da je bivši partner, dok je bila u toaletu, uhvatio svojom rukom za vrat, prijeteći joj: “Nemoj da te udavim”.

Ona je tužiocu rekla i da je nakon toga zamolila bivšeg partnera da je odveze kući, ali joj je on prijetio dok su išli ka Podgorici.

“U blizini Bioča prijetio je da će je baciti sa Bioča (u Moraču prim. aut.), a možda i njega jer je najbolje da ne živi”.

Kazala je i da je pokušavala da nađe neku pomoć, pa je snahi poslala poruku, nakon čega je ova pozvala N. M. i zamolila ga da prestane:

“Nakon čega joj je on uputio uvrede: ‘Sad ću da pospremim tu drolju’, prijeteći da će pobiti cijelu njenu porodicu. Zamolila ga je da je ostavi malo dalje od kuće kako je ne bi vidjeli roditelji, međutim isti su je našli na pola puta od mjesta gdje je N. ostavio. Imala je nesvjestice i nakon toga joj je ukazana ljekarska pomoć”, citiraju u sudskim spisima njen iskaz...

N. M. je uhapšen je zbog nasilja nad bivšom partnerkom, a odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Kolašinu određen mu je pritvor do 30 dana.

Stava da postoji i opasnost da bi ponovio krivično djelo ako ga puste na slobodu je i vijeće Višeg suda u Bijelom Polju, koje je odbilo žalbu odbrane N. M. i zahtjev da mu ukinu pritvor, pišu VIjesti.

“Ispitujući po službenoj dužnosti pravilnog i zakonitost pobijanog rješenja vijeće Višeg suda u Bijelom Polju nalazi da je pritvor za sada nužna mjera te da se mjerama blažim od pritvora ne bi mogla postići svrha zbog koje je pritvor određen”, konstatuju sudije tog suda - Milan Smolović, Milan Rajković i Dragan Dašić.

“Sudija za istragu pravilno nalazi da je produženje pritvora opravdano i na zakonu zasnovano, te da postoje okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni, imajući u vidu činjenično stanje u spisima predmeta, mogao ponoviti krivično djelo. Imajući u vidu da se osnovano sumnja da je okrivljeni kritične prilike, u više više navrata, oštećenu udarao, čupao za kosu, stezao za vrat, gurao i prijetio, a nakon tog događaja istoj prijetio da ‘će je baciti sa Bioča’, te da je očigledno da su okrivljeni i oštećena u poremećenim odnosima, to po nalaženju ovog vijeća navedene činjenice predstavljaju posebne okolnosti, koje ukazuju na realnu opasnost da će okrivljeni ponoviti krivično djelo”, konstatuju sudije.