Crna hronika

PIPEROVIĆ: SUTKINJE SU POVEZALE LAZOVIĆA SA UBISTVOM

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Ocijenio je da se na taj način Vučković i Vuković preporučuju i dodvoravaju većini na vlasti, "jer im bolje preporuke od ove nema"PI

Izvor: printscreen/RTCG/youtube

Advokat Zoran Piperović saopštio je Vijestima da će ujutru podnijeti krivičnu prijavu protiv sutkinja Vrhovnog suda Vesne Vučković, Ane Vuković i Marijane Pavićević, koje su donijele posljednju odluku o produženju pritvora njegovom klijentu, bivšem bezbjednjaku Zoranu Lazoviću.

"Sjutra ću podnijeti krivičnu prijavu protiv članova vijeća Vrhovnog suda - Vesne Vučkovićc, Marijane Pavićević i Ane Vuković zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, jer su u rješenju KRS br.9/24 od 12.7.2024 godine na strani 46, pasus 2, izmislile okolnosti koje su im poslužile, ne da produže pritvor, već da ga odrede po tački 1. člana 175, povezujući Lazovića sa ubistvom iz oktobra 2020. godine u Spužu, iako im je jasno da su (Veljko) Belivuk i (Marko) Miljković zvanično ušli Crnu Goru u januaru 2021. godine, što na teret i sam tužilac stavlja Lazoviću, konstatujući do sada neviđene stvari u pravosuđu, navodeći kako je jasno iz tog njihovog zaključka kakva je ličnost Zoran Lazović, što je sa aspekta sudijskog zanata skandalozno jer njih tri nisu neuropsihijatri", kazao je advokat.

Ocijenio je da se na taj način Vučković i Vuković preporučuju i dodvoravaju većini na vlasti, "jer im bolje preporuke od ove nema".

"A ja kažem, izabrati Anu Vuković za predsjednicu Vrhovnog suda znači postaviti tempiranu bombu u pravosudni sistem i to je jasno, ako kome trebam da elaboriram od strane državnih organa - stojim na raspolaganju u svako doba", dodao je Piperović.

Vijeće Vrhovnog suda, 12. jula produžilo je pritvor Zoranu Lazoviću i Milivoju Katniću za još tri mjeseca, odnosno do 14. oktobra 2024. godine.

Njih dvojica uhapšena su istog dana, a zbog sumnje da su kao pomoćnik direktora policije i glavni specijalni tužilac, samo formalno sprovodili akcije protiv pripadnika kavačkog kriminalnog klana, dok su im ustvari pomagali u svojim kriminalnim aktivnostima.

Obojica su to negirala na saslušanju.