Crna hronika

VIŠI SUD POTVRDIO: KNEŽEVIĆ BIO KOD FRIZERA, ALI NE DA SE ŠIŠA

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Pobjeda

Iz Višeg suda su potvrdili da je Knežević u jutarnjim satima izašao iz UIKS-a, ali ne kako bi iskoristio frizerske usluge, već „medicinski tretman“.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Bivši vlasnik Atlas grupe Duško Knežević, koji se nalazi u pritvoru od 30. aprila, kada je iz Velike Britanije nakon skoro pet godina bjekstva izručen Crnoj Gori, 19. jula u pratnji zatvorskih čuvara posjetio je frizersko-kozmetički salon „Jelena“ na Bulevaru Džordža Vašingtona, gdje mu je, kako je saopšteno iz Višeg suda, rađen „medicinski tretman“, piše Pobjeda.

Prema saznanjima tog medija, Knežević je bio u jednom vozilu sa zatvorskim policajcima, dok su dva vozila bila angažovana kao pratnja. Oko 11 sati Knežević je ušao sa dvorišne strane zgrade u salon, a neposredno prije njegovog dolaska stigao je vlasnik modnog studija Zoran.

Stanarka zgrade ispričala je da je vidjela Kneževića u pratnji policije kako ulazi u salon, a svega petnaestak minuta ranije poznatog podgoričkog frizera.

“Bilo mi je nevjerovatno da dovode čovjeka iz zatvora da se šiša u zgradi koja se nalazi u najfrekventnijem dijelu grada, da iz Spuža dolaze u „Profesorsku zgradu“ da ga ošišaju. Kasnije sam komentarisala sa komšijama koji su vidjeli isto što i ja”, ispričala je Pobjedina sagovornica.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija je saopšteno da se prema Kneževiću, kao i prema svim osobama kojima je određen pritvor, postupa u skladu sa odredbama Pravilnika o bližem načinu izvršavanja pritvora.

Pozvali su se na član 74 Pravilnika, prema kojem se pritvorenik može privremeno izvesti iz zatvora samo po nalogu sudije za istragu ili predsjednika vijeća.

“U slučaju određenih potreba pritvorenih lica, a koje nijesu regulisane Pravilnikom o bližem načinu izvršavanja pritvora, isti se obraćaju nadležnom sudiji. Imajući u vidu sve navedeno, ukazujemo da je za dobijanje bližih podataka o pojedinim licima kojima je određen pritvor potrebno obratiti se nadležnom sudiji ili predsjedniku vijeća”, naveli su iz Službe za odnose s javnošću UIKS-a.

Iz Višeg suda su potvrdili da je Knežević u jutarnjim satima izašao iz UIKS-a, ali ne kako bi iskoristio frizerske usluge, već „medicinski tretman“.

“Nije istina da je okrivljeni D. K. 19. jula u jutarnjim satima napustio Upravu za izvršenje krivičnih sankcija kako bi iskoristio frizerske usluge, niti takva praksa postoji. Naime, na osnovu izvještaja i preporuke ljekara specijaliste od 11. jula 2024. godine, koji egzistira u spisima, imenovanom okrivljenom je odobren medicinski tretman, koji se izvršava u salonu u kojem je odobren, dakle, isključivo iz zdravstvenih razloga, na osnovu medicinske dokumentacije”, navodi se u odgovorima iz Višeg suda.

Iz suda nijesu odgovorili ko je odobrio posjetu kozmetičko-frizerskom salonu.