Crna hronika

UHAPŠEN NIKOLA RAIČEVIĆ, OSUMNJIČEN ZA PRIPADANJE MEDENIČINOJ KRIMINALNOJ GRUPI

Autor Vasilisa Grgurević

Crnogorski državljanin Nikola Raičević, koji se potraživao na nacionalnom i međunarodnom nivou, a koji je osumnjičen da je dio organizovane kriminalne grupe u kojoj navodno pripada i bivša predsjednica Vrhovnog Suda Vesna Medenica, uhapšen je danas, saopšteno je iz UP.

Izvor: MONDO/ GORDANA ŠĆEPANOVIĆ

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, NCB Interpol-a Podgorica (FAST tim), su u koordinisanoj ciljanoj potrazi u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat, locirali i lišili slobode N.R., crnogorskog državljanina, koji se potraživao na nacionalnom i međunarodniom nivou.

N.R. je osumnjičen da je dio organizovane kriminalne grupe protiv čijih članova se vodi postupak pred Višim sudom u Podgorici u kojem je osumnjičena i bivša predsjednica Vrhovnog suda, V.M", navodi se u saopštenju policije.

Iz policije su kazali da se Raičević potražuje u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krijumčarenje i krivično djelo davanje mita. On je sproveden u Specijalno državno tužilaštvo, dodaje se.