Crna hronika

PRVA ŽRTVA KLANA SUROVO MUČENA, PA SPALJENA NA LOMAČI: Horor u Surduku - Belivuk macolom sitnio kosti

Izvor Kurir

Na današnjem suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čitane su optužnice, između ostalih, i za ubistvo njihove prve žrtve Gorana Mihajlovića (22).

Izvor: Kurir/Ana Paunković, Stefan Stojanović/ Mondo

Ova optužnica podignuta je protiv Veljka Belivuka i 11 članova njegove kriminalne grupe. Ovom optužnicom obuhvaćen je i Senad Rešović, pripadnik grupe koji je uhapšen oktobru, dok su svi ostali optuženi u pritvoru od 4. februara 2021. godine. "Okrivljeni su da su htjeli da se riješe Mihajlovića jer je prodavao veće količine droge, te je bio konkurencija. Tako su Miljković i Belivuk u martu 2019. godine donijeli odluku da se on ubije. To su učinili na taj način što su otrovali Mihajlovića nepoznatom supstancom, napravili lomaču, na koju su stavili tijelo Mihajlovića, a potom je zapalili. Prethodno su ga vezali, tukli i mučili i primoravali da kaže gdje drži drogu, otključali mu telefon i od njegovog druga A.N. zahtijevali da im preda mašinu za pravljenje tableta", navodi se u optužnici.

Mihajlović je otet 1. aprila 2019, a tokom noći je ubijen.

Goran Mihajlović, kako se sumnja, brutalno je ubijen u kući strave u Ritopeku, a potom njegovo tijelo spalila u vikendici u Surduku.

"Mihajlović je najvjerovatnije mrtav odvezen kamionom do Surduka, vojvođanskog mjesta u kom su imali kuću koju su takođe koristili", objasnio je svojevremeno sagovornik Kurira.

Prema njegovim riječima, jedan od pripadnika kriminalne grupe koji je učestvovao u zločinu, do detalja je opisao kako su tijelo mrtvog Mihajlovića zamotali u najlone, a potom u kamionu sa pijeskom prevezli do vikendice okružene šumom.

"Na prevaru su ga doveli u ruke Belivuku i Miljkoviću. U kući je tučen i mučen, vezan selotejp trakom a potom i otrovan. Osumnjičeni Nikola Spasojević, inače Miljkovićev kum, prethodno je kupio kamion koji su napunili pijeskom. Belivuk, Miljković, Spasojević i Vlade Draganić koji je i vlasnik kuće u Ritopeku, telo su smjestili u kamion, prekrili ga pijeskom, natovarili i korišćene automobilske gume i ćumur i odvezli do Surduka", rekonstruisao je tada zločin sagovornik Kurira.

Izvor: Kurir

Kako navodi, Spasojević je vozio kamion, a Belivuk i Miljlković su "golfom" išli ispred njega, najvjerovatnije da bi ispratili da usput nema policije koja bi mogla da ih zaustavi i pronađe tijelo u kamionu.

"Kada su stigli u vikendicu, založili su gume i ćumur, polili benzinom koji su ponijeli sa sobom i spalili tijelo na lomači. Veći dio je izgorio, ali ostatke koje nisu sagorjeli, macolom je Belivuk isitnio. Potom su sve spakovali u džakove, vratili ih u kamion i odvezli se do Pupinovog mosta i ostatke bacili u Dunav", objasnio je sagovrnik Kurira do kojih se informacija došlo tokom istrage.

Prema njegovim riječima, istražitelji sumnjaju da je tek posle zločina nad Mihajlovićem, kriminalna grupa došla na ideju da žrtve melje u kući u Ritopeku.

Verica P, komšinica Belivukovog klana u Surduku, svjedočila je na suđenju, jer je bila očevidac, iako tada nije znala da se odigrava zločin.

Svjedok-okrivljeni Nikola Spasojević je do detalja ispričao svoju ulogu u ubistvu Mihajlovića i tada je spomenuo šta mu je Belivuk tada rekao o komšinici.

"Sjekao sam drveće i grane kako bi vatra bila što jača. To je trajalo do kasno uveče. Prije nego što će se smračiti, komšinica sa desne strane, koja ili živi u toj susjednoj vikendici ili je samo svratila, u jednom momentu je prišla ogradi. Ja sam se nalazio iza šupe, blizu te ograde, gdje sam čuo da Veljko (Belivuk prim. aut.) razgovara sa tom gospođom. Posle određenog vremena, prestaje da priča sa njom, vraća se i komentariše: "Da je prišla bliže, morali bismo i nju!" - ispričao je Spasojević.