Crna hronika

PRETRES "NIČIJE KUĆE" NASTAVLJEN PO NALOGU VIŠEG SUDA

Autor Marija Milošević Izvor CdM

Radi se o objektu za kojeg je uhapšeni vlasnik Atlas grupe Duško Knežević tvrdio da se gradi za bivšeg predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića, te da se samo formalno vodi na biznismena iz Podgorice Vladana Ivanovića.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Desetak pripadnika SPO juče su započeli pretres ovog objekta i popisali stvari koji se nalaze u objektu.

Pretresu su prisustvovali vlasnik kuće i firme Master inženjering Vladan Ivanović sa advokatima Markom Miloševićem i Zoranom Piperovićem.

“Danas prisustvujemo krajnje čudnom i nesvakidašnjem pretresu, shodno naredbi Višeg suda u Podgorici. Naredba ne sadrži ni osnove sumnje, ni osnovanu sumnju, već krajnje nezakonito po našem mišljenju se navode samo sumnja, bez podvlačenja o kakvoj sumnji se radi, što bi morali da je urade. Na raspolaganju su im kompletni resursi, kuća, popisi. Rade popise stvari. Sve je transparentno, vrlo objektivno, vrlo realno pokazujemo sve što treba”, saopštio je Milošević juče, prenosi CdM.

On nije htio da se izjašnjava vezano za navodna krivična djela iz naredbe, ali je poručio da “sa sigurnošću može reći da bilo što za ta krivična djela koja se stavljaju, tu ne mogu naći”.

“Niti tu, niti na bilo kojem drugom mjestu”, dodao je.

Pojasnio je da se u kući nalaze predmeti koji su “uredno kupljeni, uredno uvezeni i uredno su plaćene sve carinske obaveze povodom njih”.

Prošle sedmice je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović saopštio da su u predmetu poznatom pod nazivom “Ničija kuća” došli do interesantnih informacija pretresom određenog telefonskog uređaja.

“Pribavljeni su određeni bankarski izvodi, odnosno bankarski računi, a do interesantnih informacija smo došli pretresom određenog telefonskog uređaja. To je sve što mogu reći vezano za taj predmet, osim da je u tom predmetu, u svojstvu građanina, prikupljeno obavještenje od strane Duška Kneževića”, rekao je Novović u emisiji Načisto na TV Vijesti.