Crna hronika

SPO PRETRESA "NIČIJU KUĆU"

Autori TV Vijesti Marija Milošević

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) po nalogu Višeg suda pretresaju tzv. "Ničiju kuću" u elitnom podgoričkom naselju Gorica.

Izvor: Twitter/Uprava policije Crne Gore

To je Vijestima potvrdio pravni zastupnik vlasnika te nekretnine, Vlada Ivanovića, advokat Zoran Piperović.

"Policija pretresa objekat koji je u vlasništvu Vlada Ivanovića. Sudija Goran Šćepanović je izdao naredbu za prettes, nisam je vidio, vidjeću za sat i saznati koja krivična djela su u pitanju. Pretresu prisustvuje mlađi kolega Marko Milošević", kazao je on.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, u pitanju je istraga protiv zvaničnog vlasnika objekta Ivanovića i kompanije Master inženjering.

Piperović je istakao da taj objekat nije završen, niti useljen, da misli da u njemu sem instalacija nema ništa, te da ne zna što pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja tamo mogu tražiti.

"Kuća nije završena i zbog toga nije ni uknjižena. Nije ni useljena. U njoj nema namještaja, samo instalacije. Obezbjeđuju je noćni čuvari. Kada se zavši biće uknjižena. Mislim da je Ivanović tu kuću radio za tržište", rekao je on.

Advokat Marko Milošević je kazao da prisustvuju nelogičnom pretresu.

On je dodao da ne postoji "osnovana sumnja" već da se navodi samo "sumnja".

Kako je kazao, pretres vrši desetak policajaca SPO-a koji "nisu kompetentni".

Milošević nije htio da kaže zbog kojih krivičnih djela se vrši pretres, ali da "za ona koja traže, ne mogu ništa naći".

On je kazao da se "radi o objektu u sivoj fazi".

Odgovarajući na pitanje novinara Televizije "Vijesti", Milošević je rekao da je vlasnik kuće Vladan Ivanović ranije davao izjavu u tužilaštvu, ali ne danas.

Reporter Vijesti na licu mjesta zatekao je zatvorenu kapiju, zbog čega je onemogućen prilaz ulici i parkingu na toj opštinskoj zemlji.

Ta kuća dospjela je u žižu javnosti nakon što je vlasnik Atlas grupe Duško Knežević 2019. godine izjavio da se gradi za tadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ali da se samo vodi na njegovog prijatelja Ivanovića, pišu Vijesti.

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović prethodne je sedmice, u emisiji "Načisto" na TV Vijesti, rekao da je formiran poseban predmet u vezi "Ničije kuće" i da su već preduzete određene radnje