Crna hronika

ODLOŽENO SUĐENJE OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO VUJOVIĆA

Autor Milica Mrvaljević

Zbog odsustva člana sudskog vijeća, u Višem sudu u Podgorici odloženo je suđenje Draženu P. Vojvodiću i Novici G. Đikanoviću, optuženima za svirepo ubistvo Vidaka Vujovića.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Saslušanje svjedoka bilo je planirano za juče.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni 31. marta 2023. godine, u mjestu Šteke u Podgorici, na podmukao i svirep način ubili Vujovića, na način što su ga po prethodnom dogovoru namamili u nenaseljeni dio na periferiji Podgorice.

“Tako što je okrivljeni Vojvodić Dražen, koristeći njihovo poznanstvo odranije, vozilom marke ‘golf V’, istoga dovezao na lice mjesta, i kada je oštećeni izašao iz vozila, u pravcu istog, ispalio najmanje četiri projektila iz pištolja marke ‘CZ M57’, od kojih su ga pogodila četiri projektila, i to tako što je između ispaljenih četiri projektila, oštećeni Vujović Vidak bio živ i okrivljenom govorio ‘Nemoj’, za koje vrijeme je trpio tešku patnju i teški bol, sto okrivljeni Vojvodić nije učinio, već je nastavio da ispaljuje projektile u oštećenog. Za to vrijeme je okrivljeni Đikanović Novica bio na licu mjesta i sve posmatrao, nakon čega je okrivljeni Vojvodić ispalio projektil koji je oštećenom nanio smrtonosne povrede usljed kojih je kod istog nastupila smrt. Nakon toga je zajedno sa okrivljenim Đikanovićem polio benzinom i zapalio beživotno tijelo oštećenog Vujović Vidaka, da bi potom zajedno napustili lice mjesta”, navodi se u optužnici.

Đikanović se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja, nakon što je policija u njegovoj kući pronašla sedam komada pištoljske municije.