Crna hronika

KRAPOVIĆ: ŠARANOVIĆ PRIJE NOVE GODINE POSLAO PREDLOG ZA RAZRJEŠENJE BRĐANINA

Autor Ivona Ulićević Izvor MINA

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović prije Nove godine je poslao predlog za razrješenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

On je, u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, rekao da je taj predlog stigao kadrovskoj komisiji i Vladi Crne Gore.

Govoreći o tome što je Generalni sekretarijat Vlade saopštio da taj zahtjev nije stigao, Krapović je rekao da je pitanje za Generalni sekratarijat zašto je novinarima dao pogrešnu informaciju.

On je kazao da postoje spoljni i unutrašnji rizici koji prijete bezbjednosti Crne Gore.

Prema riječima Krapovića, spoljni rizici su agresija Rusije na Ukrajinu i stanje u regionu koje je stabilno ali fragilno kada se govori o Kosovu i Bosni i Hercegovini, prenosi portal Vijesti.

On je istakao da su unutrašnji rizici organizovani kriminal, zloupotreba službi - praćenje novinara, političara, NVO prvaka.

"Kulminacija je čuvena afera Skaj aplikacija koja je najbolja metafora potpune metastaze institucija. Ono što me finalno zaprepastilo je spremnost kriminalnih klanova da rade ono što je rađeno u u Pljevljima", kazao je Krapović.

On je rekao da su naručioci tih akcija kriminalni klanovi koji su se godinama pod okriljem bivšeg režima bavili švercom narkotika, cigareta, trgovinom ljudima i oružjem.