Crna hronika

U BUDVI UHAPŠENI VJEKOSLAV LAMBULIĆ, RADOVAN PEROVIĆ I BOJAN OJDANIĆ!

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

“Oni su uhapšeni zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopštio je CdM-u državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva jutros je u Budvi uhapšeno nekoliko osoba.

U akciji je uhapšen Budvanin Radovan Rašo Perović. U istoj akciji, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) uhapsili su i Podgoričanina Vjekoslava Vjeka Lambulića, prenose Vijesti.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije u Budvi je uhapšen i Bojan Ojdanić.

Perović, Lambulić i Ojdanić sumnjiče se za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Uhapšeni Perović je kum pritvorenog predsjednika Opštine Budva Mila Božovića ali i kum načelnika SPO Predraga Šukovića, pišu Vijesti.

Šef SPO je i na sjednici Odbora za bezbjednost u martu ove godine, a nakon hapšenja Mila Božovića, odgovarajući na pitanje poslanika rekao da je kum prvog čovjeka Budve i njegov kum, 

“To nije tajna, ovo je mala državai svi smo povezani. Ne znam zašto potencirate tu priču, jer ja sam poznavao i dosta ovih policajaca koji su uhapšeni, pa smo postupali. Valjda vam je i to dokaz da smo postupali profesionalno. Nije nama lako u SPO da procesuiramo ljude koje znamo, tu ima naših kolega, prijetelja i kumova, ali ono što obradi SPO, i što se dostavi sDT-u, i to je predmet krivično djelo, postupaćemo po nalogu SDT-a. Nije ovo prvi slučaj u SPO, imali smo i bližih kontakata sa licima koje smo procesuirali ali smo smogli snage i postupali profesionalno”, kazao je tada Šuković.

Hapšenje Perovića, Lambulića i Ojdanića je uslijedilo kao proširenje istrage koju SDT vodi protiv Božovića, pišu Vijesti.