Crna hronika

RADOJE ZVICER NEĆE BITI NA UDARU TUŽILAŠTVA SRBIJE JER NIJE NJIHOV DRŽAVLJANIN

Autor Mia Radulović Izvor RTCG

Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana" obezbijedio je pet miliona eura za svrgavanje političke vlasti u Srbiji, "i da se dovede neko ko bi radio u interesu klana", kako prenosi portal RTCG.

Izvor: Kurir

To je kazao Srđan Lalić - svjedok okrivljeni u postupku protiv Veljka Belivuka i njegove organizovane grupe pred sudskim vijećem na poslednjem pretresu. Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) analizira Lalićev iskaz, međutim izgleda da se Zvicer neće naći na udaru TOK-a s obzirom na to da on nije državljanin Srbije, kako prenosi portal RTCG.

U tu svrhu, ispričao je Lalić na poslednjem glavnom pretresu, bila su sprovođena neka djela, poput pisanja transparenata i objava na društvenim mrežama.

TOK je, radeći na predmetu protiv članova Belivukove grupe, došlo do velikog broja podataka i dokaza koji ukazuju na povezanost lica van Srbije sa ovom organizovanom kriminalnom grupom.

Ono što predstavlja problem jeste to što postoji veliki broj krivičnih djela koja su izvršena u inostranstvu, a TOK nema mogućnosti da ih sve istražuje, piše portal RTCG.

Po zakonu, ovo tužilaštvo može da istražuje samo krivična djela koja su državljani Srbije počinili u inostranstvu, ali ne i ona koja su izvršili strani državljani u svojoj ili trećim državama.

Lalić je priznao izvršenje krivičnih djela i govorio o nekima koji do sada nisu bili predmet istrage, u zamjenu za kaznu zatvora od 18 godina.