Crna hronika

BERANAC uhapšen zbog dvostrukog ubistva na VERUŠI, saslušan u SDT-u, određeno mu zadržavanje

Autor Gordana Bojanić

Beranac Z.D. uhapšen je danas na aerodromu zbog sumnje da je član kriminalne grupe M.Z. koja je, kako se sumnja, odgovorna za ubistvo Nemanje Prelevića i Danila Pekovića oktobra 2020. godine na Veruši, saopšteno je nezvanično iz policije.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kako je saopšteno iz policije, sumnja se da je Z.D. tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije, koja je formirana od strane M.Z. iz Berana, radi vršenja najtežih krivičnih djela. Specijalni tužilac Miloš Šoškić odredio mu je zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u Podgorici.

"Osumnjičeni je prihvatio da za potrebe članova kriminalne organizacije vrši različita krivična djela, pa je shodno planu kriminalne organizacije, a u cilju realizacije kriminalnog plana, odnosno izvršenja teškog ubistva na štetu N.P. i D.P., pružao logističku podršku drugim, prethodno procesuiranim licima, kroz praćenje jednog od oštećenih lica, obezbjeđivanje objekata za skrivanje izvšilaca, prije i nakon izvršenja krivičnog djela, kao i uklanjanje tragova nakon izvršenja krivičnog djela, na koji način je izvršio
krivična djela koja mu se stavljaju na teret. Osumnjičeni Z.D. je u zakonakom roku, uz krivičnu prijavu, sproveden Specijalnom
državnom tužilaštvu na dalju nadležnost i postupanje", saopšteno je iz policije.

Prelević i Peković su u noći 18. oktobra 2020. godine pronađeni mrtvi na Veruši, ubijeni su iz vatrenog oružja u vikendici.

Tagovi