Crna hronika

DARKO ŠARIĆ 3 SATA U SPECIJALNOM SUDU! Tereti se za pokušaj ubistva Joksovića, EVO KAKO SE BRANIO

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir Izvor Telegraf

Darko Šarić je danas pred tužiocem za organizovani kriminal u zgradi Specijalnog suda u Beogradu iznio odbranu o pokušaju ubistva svjedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

On je, kako se saznaje, negirao sve što mu se stavlja na teret, a odbranu je iznosio u Specijalnom sudu više od tri sata.

"Moj klijent je negirao je sve što mu se stavlja na teret. Saslušanje je završeno", potvrdio je za Telegraf.rs Šarićev advokat Dalibor Katančević.

Osim Šarića, ispitan je i Dejan Lazarević, kao i jedan član krimi-grupe Uroš Mišić.

Podsjetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal 31. maja ove godine donijelo je naredbu o proširenju istrage protiv Darka Šarića i članova njegovog kriminalnog klana - Dejana Lazarevića, advokata poznatog po nadimku Đavolji advokat koji je osim njega branio i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potom, Bojana Stanojkovića zvanog Boki označenog kao jednog od organizatora šverca više od dvije tone kokaina koji je u policijskoj akciji "Balkanski ratnik" 2009. godine zaplijenjen na jahti "Maui", te Danila Odovića tjelohranitelja, Stefana Andrejića, Uroša Radovanovića i Milana Vučinića, da su pripremali likvidaciju Nebojše Joksovića, svjedoka saradnika u sudskim postupcima upravo za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, kao i to da su postavili bombu ispod kola Gorana Nikolaševića koji je bio svjedok u procesu Šarić.

Podsjetimo, Šarić je 14. aprila uhapšen i zbog sumnje da je od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, organizovao organizovanu kriminalnu grupu koja je u međunarodnim razmjerama na teritoriji Južne Amerike, sprovodila kriminalni plan dogovaranja neovlašćene kupovine kokaina, njegov transport do Evrope radi dalje prodaje, a sve u cilju sticanja finansijske koristi.

Prethodno je Šariću je 24. decembra Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredilo kućni pritvor uz elektronski nadzor.

U međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa.

U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili članove organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Oni se terete da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Inače, Šarić je četiri i po godine bio u bjekstvu, a predao se pravosudnim organima Srbije u martu 2014. godine od kada je do 24. decembra 2021. bio u pritvoru.

Podsjećanja radi, ovo je drugi zločin za koji se tereti Pljevljak. Protiv njega se vodi istraga za organizovanje i ubistvo bliskog saradnika Milana Milovca u Ekvadoru.

Paralelno sa hapšenjem u Srbiji, u Hrvatskoj su lisice stavljene još dvojici, kako se tvrdi, pripadnika Šarićeve kriminalne grupe, Petru Ćosiću i Manuelu Vuliću, koji su učestvovali u ubistvu Milovca, zvanog Cigla, u Ekvadoru.

Tagovi