Crna hronika

VESELIN VELJOVIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBE! "CIJELI SLUČAJ JE SMIŠLJENA KONSTRUKCIJA I PODVALA"

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović oslobođen je optužbi da je 5. septembra 2021. na Cetinju počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Presudu je izrekla sutkinja Osnovnog suda na Catinju Marija Ćupić.

Veljović je nakon presude rekao da je današnje suđenje kontinuitet prethodnih, ali i svih njegovih, te izjava advokata, koje su upućivale na to da su saopštavali istinu i činjenice i da se u ovom procesu radilo "o pokušaju kompromitacije i smišljenoj konstrukciji i podvali".

"To je danas odlukom suda razotkriveno, presudu ne želim detaljnije kometarisati. To ću uraditi kad bude pravosnažna", rekao je Veljović.

On je iskazao poštovanje na razumijevanju i uvažavanju svih činjenica sudiji Ćupić.

Razočaran je, međutim, odnosom tužiteljke u predmetu Sanje Radunović koja, kako je rekao, nije uvažavala istinu i činjenice, "te podlegla uticajima drugih centara koji su na predmet mogli uticati".

"Pokazala je nestručnost i nesposobnost da procijeni realno ono što su činjenice, u odnosu na ono što je mogućnost što je od početka bila prisutna", rekao je Veljović.

Veljović, savjetnik za bezbjednost predsjednika države Mila Đukanovića bio je optužen za napad na doskorašnje kolege 5. septembra prošle godine, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Na snimku, na osnovu kog je Veljović i optužen, vidi se kako on ramenom gura policajca ispred sebe, pokušavajući da probije kordon.