Krio se 13 godina pa došao u Srbiju da ubije političara

Autor:

Jedan od najvećih stručnjaka za eksplozive u podzemlju Velimir Simić uhapšen je nedavno na srpskoj granici

0
A- A A+
hapšenje, lisice pritvor osumnjičeni Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

On je dolijao posle 13 godina, kada je ponovo došao u Srbiju, kako se sumnja, da bi odradio novu likvidaciju!

Simić je uhapšen zbog sumnje da je 2006. podmetnuo i aktivirao eksploziv koji je usmrtio tadašnjeg vođu ,,bežanijskog klana" predsednika FK Bežanija Gorana Mijatovića Mitu i njegovog telohranitelja Slavka Novovića, piše Kurir.

Izvor Kurira navodi da je Simić jedan od najvećih stručnjaka za eksplozive u podzemlju i da kriminalac poput njega nije slučajno došao u Srbiju. 

Izvor navodi daje Simić jedan od najvećih stručnjaka za eksplozive u podzemlju i da kriminalac poput njega nije slučajno došao u Srbiju.

"Poznat je po tome što radi s vojnim eksplozivima. Veoma je cijenjen ukriminalnim krugovima i postoje informacije da usluge naplaćuje čak 100.000 eura".

Nakon njegovog hapšenja otkriveno je da je koristio ,,specijalne", mobilne telefone sa kriptovanom zaštitom. Trenutno se češlja njegova komunikacija. Istražuje se da li je u Srbiju došao po direktivi jednog od crnogorskih klanova, kako bi se obračunao sa njihovim suparnicima, ali ima indicija i da je meta trebalo da bude jedan funkcioner MUP, pa čak i neko iz političkih struktura navodi sagovornik Kurira.

Simića je sa ubistvom Mijatovića i Novakovića povezao DNK sa mjesta zločina. Oni su ubijeni 1. oktobra 2006. na parkingu u Ulici Marka Čelebonovića 47 na Bežanijskoj kosi.

Tagovi:
Sve vijesti