Studenti neće dodatno plaćati odbranu, rok dvije godine

Autor:

Studenti ne trabaju dodatno plaćati prijavu, odbranu master rada a studije mogu završiti u roku koji je definisan zakonom, kazala je direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Mubera Kurpejović.

Studenti neće dodatno plaćati odbranu, rok dvije godine Foto: gov.me/B.Ćupić

Kako je saopšteno iz ministarstva, Kurpejović je kazala da je taj resor nedavno organizovao sastanak sa predstavnicima studenata, na kome je saopštilo svoj, ali i stav Vlade u odnosu na sva otvorena pitanja u vezi sa statusom zatečenih studenata magistarskih studija na Univerzitetu Crne Gore.

Magistrandi protestovali zbog novog nameta UCG (FOTO)

“Pri potpuno istom, nepromijenjenom stavu smo i danas, i nemamo apsolutno nikakvu dilemu da studenti: ne treba dodatno da plaćaju prijavu, odnosno odbranu master rada; da se pomenute studije mogu završiti u roku koji je definisan Zakonom o visokom obrazovanju odnosno najkasnije za dvije godine; da je potrebno izvršiti povraćaj novca svim studentima koji su u ovom upisnom roku izvršili dodatnu uplatu za Tezu odnosno Rad; te da će Univerzitetu biti opredijeljena nedostajuća sredstva po ovom osnovu”, rekla je Kurpejović.

Ona je istakla i da je komunikacija već započeta i narednih nekoliko dana Vlada će naći način da sa Univerzitetom otkloni sve dileme oko efikasne primjene.

“Najvažnije je da interes studenata mora svima biti na prvom mjestu”, poručila je Kurpejović.

Sve vijesti