"Samo da napunim telefon" i - isključio VAR!

Autor:

Dok "vječiti" sa nestrpljenjem čekaju VAR, evo jednog korisnog primjera na koji bi svi u Superligi morali da obrate pažnju. Može da se dogodi, očigledno.

"Samo da napunim telefon" i - isključio VAR! Foto: Guliver/Getty Images/Alexandre Schneider

Dok čekamo da VAR otvori novo poglavlje u sukobima Partizana i Crvene zvezde, ostaje nam da pratimo nevolje fudbalskih radnika širom svijeta u implementiranju nove tehnologije i svega što ona sa sobom donosi.

Posljednja vijest o nezgodama u rukovanju VAR tehnologijom stiže iz Saudijske Arabije, gdje glavni sudija utakmice 2. kola Kupa Mohameda bin Salmana nije mogao da dobije asistenciju kolega iz kontrolne sobe, jer...

"Jedan od radnika zaposlenih na stadionu izvukao je kabl iz struje kako bi napunio mobilni telefon, ne znajući da je tako prekinuo napajanjem cijeli VAR sistem", objavio je saudijski portal "Arriyadiyah" pozivajući se na dobro obavještene izvore.

Saudijska Arabija, VAR Foto: TWITTER/@ARIYADHIAHU namjeri da podigne nivo fudbala u zemlji, Fudbalski savez Saudi Arabije angažovao je brojne radnike iz inostranstva, poput sudije Marka Klatenburga ili, konkretno, Fernanda Trisakoa, koji je angažovan kao predsjednik Glavnog sudijskog komiteta.

Španac je poslije ovog neprijatnog događaja, ali i još četiri utakmice na kojima se VAR tehnologija nije pokazala kao potpuno funkcionalna, ni pouzdana, održao "press" konferenciju i zamolio tamošnju javnost da ne pretjeruje u kritikama, "jer se radi o identičnim kvarovima softvera kakvi se redovno događaju WhatsApp-u ili aerodromskim servisima".

Dan ranije, FSS je ozvaničio odluku o uvođenju VAR-a i sa sastanka Izvršnog odbora "poručio da će poslati ljude u UEFA da nauče kako da ga koriste".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi:
Sve vijesti