Izložbama obilježen Svjetski dan arhitekture (FOTO)

Povodom Svjetskog dana arhitekture studenti Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, u saradnji sa profesorima, organizovali su dvije vrlo zanimljive izložbe

Izložbama obilježen Svjetski dan arhitekture (FOTO) Foto: MONDO/Miljana Dašić

Na platou Arhitektonskog fakulteta, tačnije na samim zidovima ove ustanove, izloženi su studentski konkursni radovi za najbolju arhitektonsku fotografiju.

Žiri je istakao da je bilo izuzetno teško odabrati najbolje fotografije, među 25 radova četrnaestoro studenata.

Prvu nagradu osvojila je Tijana Gačević za fotografiju "Igralište 'Familija'", drugu Anja Vujošević za rad "Rouge", dok je treća nagrada pripala Jani Dragaš za fotografiju "Obećana zemlja".

FOTOGALERIJA:

Nakon dodjele nagrada, mlade arhitekte preselile su se u podzemni prolaz ispod Bulevara sv. Petra Cetinjskog, koji je večeras, u okviru projekta Mikro 020, postao galerija studentskih radova.

Prikazane su vizije studenata na temu "Promislimo Podgoricu/inovativno podzemlje", a izložbu su otvorili glavni gradski arhitekta Filip Aleksić i prodekan Arhitektonskog fakulteta Veljko Radulović.

FOTOGALERIJA:

Ovo je samo jedan u nizu događaja koji se organizuju u okviru manifestacije "Noći arhitekture", čiji je pokrovitelj Glavni grad Podgorica.

Sve vijesti