Stanković: Funkciju sam obavljao časno i pošteno

Autor:

Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković pozvao je građane, svakog pojedinca koji ima i najmanji dokaz da ga je potkupio, da objavi sve što ima, i poručio da je funkciju obavljao časno i pošteno.

1
A- A A+
Ivica Stanković Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Stanković je na konferenciji za novinare kazao da je tokom višedecenijske karijere bilo više pokušaja njegov lične i profesionalne diskreditacije.

“Nijesu uspjeli jer sam funkcije ovavljao časno i pošteno. Neće uspjeti ni sada iako se radi o režiji na kojoj bi pozavidjeli Hičkok i Kopola. Pozivam građane, svakog pojedinca koji ima i najmanji dokaz da je Ivicu Stankovića potkupio da odmah izađe i objavi sve što ima”, kazao je Stanković.

On je poručio da je miran jer takvih dokaza nema niti će ih biti.

“Ako je neko zloupotrijebio moje ime neka snosi odgovornost, o kome god da se radi. Nije ni malo prijatno ovo što se događa ali borba protiv organizovanog kriminala nosi i ovo sa sobom”, naveo je Stanković.

On je istakao da ekonomski moćni ljudi žele na svaki način da izbjegnu odgovornost.

“Tajming nije slučajan. Na pragu je vd stanje u tužilastvu pa možda treba eliminisati nekoga ko ne odgovara. Tužilaštvo je bilo spremno i biće da se obračuna sa kriminalom, kako vani tako i u spostvenim redovima”, poručio je Stanković.

Sve vijesti