Suđenje Zoranu Marjanoviću počinje 5. novembra

Autor:

U Višem sudu u Beogradu danas je održano pripremno ročište pred početak suđenja povodom optužbi protiv Zorana Marajnovića da je ubio suprugu Jelenu 2. aprila 2016. godine u Borči.

Suđenje Zoranu Marjanoviću počinje 5. novembra Foto: MONDO/GORAN SIVAČKI

Viši sud u Beogradu zakazao je za 5. novembar početak suđenja Zoranu Marjanoviću.

Ovo ročište je bilo zatvoreno za javnost i njemu su prisustvale samo stranke u postupku, tužilac, Marjanović i njegova četiri advokata.

Na ročištu je utvrđivano koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom predstojećeg suđenja, a optuženi Marjanović se kratko izjasnio o krivici.

Marjanović je u sud došao u pratnji svojih advokata, a ročište je pomjereno sa 11 na 12 sati na molbu jednog od njegova četiri branioca.

Marjanović, inače, od početka postupka negira da je ubio suprugu, pjevačicu narodne muzike.

Marjanović se optužnicom tereti za krivično djelo teško ubistvo, jer je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u beogradskom naselju Borča.

U neposrednoj blizini mjesta zločina, prema Tužilaštvu, bila je i maloljetna kćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva s roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proljetos sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je privremeno oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu, puštan zbog nedostatka dokaza.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plijenio pažnju "žute štampe".

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

Sve vijesti