Nakon prebijanja prijetio službenim pištoljem!?

Autor:

Osnovno državno tužilaštvo u Kolašinu naložilo vještačenje kako bi se utvrdilo da li je policijski službenik iz Tivta I.B. prilikom prebijanja Kolašinke A.S. (29) prijetio službenim pištoljem.

Nakon prebijanja prijetio službenim pištoljem!? Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Spisi ovog predmeta upućeni su iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kolašinu vještaku balističaru Božidaru Bakiću, piše Dan.

U naredbi tužilaštva navodi se da je potrebno da se vještak izjasni da li se na osnovu fotografija incidenta, kao i video-zapisa iz diskoteke u kojoj je Kolašinka pretučena, ali i policijskih dokumenata, može zaključiti da li je osumnjičeni prilikom izvršenja krivičnog djela koristio pištolj koji vizuelno odgovara službenom pištolju koji je osumnjičeni zadužio kao službenik Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

Dan podsejća da se osumnjičeni policajac tereti da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Incident se dogodio u kolašinskoj diskoteci “Selekt” početkom juna kada je napadnuta djevojka ispričala da ju je policajac te večeri zapravo dva puta tukao, najprije u toaletu, a potom i ispred, zbog čega ima hematome no cijelom tijelu i povredu vrata.


Ona je kazala da je pošto je ušla u toalet prvo počeo da je vrijeđa, a zatim i da je gura i udara bez ikakvog povoda.

Podgoriči dnevnik navodi da je policajac tukao djevojku pesnicama dok joj dvojica mladića nijesu pritekli u pomoć. Kada je izašla napolje, on joj je ponovo prišao, nastavio sa uvredama, a zatim i sa batinanjem.

List podsjeća da je odmah po prijavljivanju slučaja nadležnim organima, Osnovno državno tužilaštvo u Kolašinu ocijenilo da u postupanju osumnjičenog policajca nema elemenata krivičnog djela, već da se radi o prekršaju.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, prihvatio je predlog za preispitivanje odluke kolašinskog tužioca koji mu je uputila NVO Centar za ženska prava nakon čega je tužilac ocijenio da u postupanju policijskog službenika ima elemenata koji ukazuju na sumnju da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Sve vijesti