Osumnjičeni za ubistvo Milića uhapšeni u Hrvatskoj?

Autor:

Cetinjani Mitar Marković (25) i Petar Laličić (21), koji su osumnjičeni za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića 11. juna na Cetinju, uhapšeni su juče u Hrvatskoj, saznaje Pobjeda.

0
A- A A+
hapšenje, lisice pritvor osumnjičeni Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Marković i Laličić su uhapšeni na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisao NCB Interpol Podgorica. Kako saznaje Pobjeda, obojica su imala falsifikovana dokumenta.

Crnogorska policija je imala određena saznanja o kretanju dvojice bjegunaca koji su osumnjičeni za likvidaciju na Cetinju i o tome obavijestila kolege u Hrvatskoj. Odmah nakon hapšenja, hrvatski istražitelji obavijestili su crnogorsku policiju o uspješnoj akciji.

Osumnjičenima je određen ekstradicioni pritvor, nakon čega će crnogorske vlasti tražiti njihovo izručenje.

U ovoj istrazi bio je uhapšen i Danilo Vujović i on je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode. U saopštenju dostavljenom medijima tvrdio je da nema nikakve veze sa zločinom na Cetinju.

Crnogorski istražitelji su odmah nakon zločina otkrili identitete osumnjičenih i prikupili dokaze protiv njih.

Bogdan Milić je ubijen 11. juna. Dva i po mjeseca ranije oslobođen je optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. Tu odluku donijelo je vijeće sutkinje Vesne Moštrokol. Istom odlukom oslobođeni su Darko Mijović i Vladimir Ulama, koje su teretili za ubistvo Medina.

Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni su sredinom maja u Njemačkoj.

Nacionalna potjernica za Laličićem i Markovićem

Ubistvo Milića: Vujović pušten da se brani sa slobode

Još tri osobe povezane sa ubistvom Milića

Sve vijesti