Posle "Igre prestola", HBO ima novu seriju po knjigama!

Autor:

Pogledajte trejler serije koju ćemo "bindžovati" od jeseni!

0
A- A A+

Serijal "Njegova mračna tkanja" Filipa Pulmana dostigao je kultni status među milionima čitalaca širom sveta, snimljena je i filmska adaptacija, a sada je HBO napravio seriju po motivima tih knjiga.

Seriju ćemo premijerno gledati ove jeseni, mada još uvek nije poznat tačan datum. Uloge tumače Dafne Kin, Rut Vilson, Džejms Mekavoj i Lin-Manuel Miranda.

Trilogiju čine knjige "Severna svetlost", "Čudotvorni nož" i "Ćilibarski durbin", a prati Lajru Belakvu, devojčicu koja živi u svetu nalik našem, ali punom čudnovatih bića, u kom su magija, religija i nauka isprepletane. Njena potraga za kidnapovanim drugom odvodi je u neverovatnu avanturu, čiji krajnji cilj postaje razumevanje misterioznog fenomena zvanog Prah.

Serijal je oduševio čitaoce, ali i razbesneo mnoge, zbog kritičkog stava prema organizovanoj religiji i drugim "škakljivim" temama.

Film "Zlatni kompas" (tako se prva knjiga zvala u nekim zemljama) snimljen je 2007. godine, i glavne uloge tumačili su Dakota Blu Ričards, Nikol Kidman, Eva Grin i Danijel Krejg, ali nikada nisu snimljena ostala dva. Dok je ekipa filma krivila kritike Katoličke crkve za okončavanje projekta, kritičari tvrde da je problem bio u lošem prijemu filma.

Pogledajte trejler predstavljen ovog vikenda na Komik konu!

Izvor: YouTube/HBO

Tagovi:
Sve vijesti