"Pljušte" OTKAZI Popoviću: As Portlanda odbio SAD!

Autor:

"Moram da se fokusiram na klupsku sezonu", čuo je već drugi put u toku ovog dana selektor Greg Popović.

"Pljušte" OTKAZI Popoviću: As Portlanda odbio SAD! Foto: Guliver/Wesley Hitt/Getty Images)

Spisak selektora SAD za Mundobasket se skraćuje "sam od sebe".

Nakon što su Entoni Dejvis i Džejms Harden "odjavili" reprezentaciju SAD ove nedelje, odnosno nešto manje značajni Erik Gordon u toku dana, isto je uradio i fantastični Si Džej Mekolum, prenosi dobro obavešteni "Yahoo Sports".

Jedan od nosilaca igre Portlanda neće se pojaviti na trening kampu Sjedinjenih Država pošto mu je želja da se fokusira na klupsku sezonu.

Isti izgovor iskoristili su i njegovi prethodnici, pa je tako od 20 imena na spisku Grega Popovića sada ostalo 16, dok je i dalje neizvestan nastup Kajla Laurija koji je operisao palac šake, zbog čega ga čeka manja pauza.

/SADA NE DELUJU TOLIKO NEPOBEDIVO: KO JE SVE OSTAO NA SPISKU/

Ostaje pitanje da li će se Gregu Popoviću "zahvaliti" još neki igrači od preostalih na spisku, odnosno da li će biti prinuđen da "dopisuje" nova imena zbog sve manje opcija.

Ipak, ne očekuje se da među "drugopozivcima" budu naročito bombastična imena pošto je selektor SAD u razgovoru sa najvećim superstarovima NBA lige odlučio da ih poštedi ovog leta, kako bi bili spremni za, po njihovom mišljenju, važnije takmičenje - Olimpijske igre.

Si Džej Mekolum je prošle sezone u NBA prosečno beležio 21 poen, 4 skoka i 3 asistencije, dok je te proseke još "podigao" u plej-ofu i viđen je kao jedan od glavnih igrača ovog tima.

Tagovi:
Sve vijesti