Gojković saopštio spisak za Svjetsko prvenstvo

Autor:

Selektor Vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je danas spisak 13 igrača koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Gojković saopštio spisak za Svjetsko prvenstvo Foto: MN Press

Crna Gora će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi A sa Srbijom, Grčkom i Južnom Korejom.

Prvu utakmicu crnogorski vaterpolisti odigraće protiv Srbije u ponedjeljak, u jedan sat i 30 minuta nakon ponoći po crnogorskom vremenu.

Dva dana kasnije igraće sa Grčkom u 12 sati i deset minuta, dok je za 19. jul zakazan posljednji meč grupe A sa domaćinom Južnom Korejom u deset sati i 50 minuta.

Na spisku Gojovića nalaze se: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Dragan Drašković, Uroš Čučković, Aleksa Ukropina, Mlađan Janović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Nikola Murišić i Slaven Kandić.

Pored Gojkovića, u stručnom štabu su i pomoćnici Zoran Ivanovski i Miodrag Matković, doktor Predrag Dabović, fizioterapeut Ivan Borović, tehnička podrška Vasko Vučković, šef misije je Dragan Samardžić, dok će Crnu Goru predstavljati i sudija Stanko Ivanovski.

U grupi B su Hrvatska, SAD, Australija i Kazahstan, u grupi C su Španija, Južna Afrika, Novi Zeland i Mađarska, dok će u grupi D igrati Njemačka, Brazil, Italija i Japan.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa igrati osminu finala.

Sve vijesti