"Kavčana" povezuju sa švercom kokaina na brodu Jadran

Autor:

Kotoranin V.S. (37) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i šverc kokaina koji je zaplijenjen na brodu „Jadran“ u Tivtu, a čija je vrijednost procijenjena na pet miliona eura.

"Kavčana" povezuju sa švercom kokaina na brodu Jadran Foto: MONDO/Mladen Stojović

V.S. je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i njemu je nakon saslušanja određeno zadržavanje 72 sata, nakon čega će biti priveden sudiji za istrage koji će se izjasniti o pritvoru.

Kako Pobjeda saznaje, istražitelji su protiv V.S. prikupili materijalne dokaze, među kojima su i razgovori pribavljeni mjerama tajnog nadzora. Sve ukazuje na to da je dio kriminalne grupe koja je 19. aprila pokušala da prokrijumčari 60 kilograma kokaina na brodu „Jadran“.

V.S. je duže vrijeme bio pod mjerama policije pa su istražitelji došli do nesumnjivih dokaza o njegovoj umiješanosti. Ranije su uhapšeni podoficir Vojske Crne Gore D.R., R.O. iz Tivta i stariji vodnik M.K.   Za vođe te kriminalne grupe specijalno tužilaštvo je označilo V.R. i D.R. koji su u bjekstvu, a D.R. i R.O. za članove, dok je M.K. dobio status svjedoka saradnika.

Svim se osumnjičenima stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge. D.R., V.R. i D.R. terete i za nedozvoljeno držanje oružja.

V.R. je jedan od najbližih saradnika Pljevljaka D.Š., kojeg su srpske vlasti osudile na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina.

D.R. iz Nikšića hapšen je u akciji „Zelena milja“ 2013. godine. Njega terete da je bio dio grupe koja se bavila krijumčarenjem 140 kilograma skanka na međunarodnom nivou. Tada je uhapšeno više osoba u Nikšiću, Pljevljima i Baru.

V.S. je zet I.B., jednog od visokopozicioniranih članova kotorske kriminalne grupe „kavačani“, koju predvode S.K. i R.Z.

S.K. je uhapšen 13. decembra prošle godine u Češkoj, a izručen je Crnoj Gori 8. februara.

Sve vijesti