Evo kako da znate da je ponovo vrijeme za ljubav

Autor:

Postoji nekoliko znakova koji će vam jasno dati do znanja da li ste preboljeli bivšeg i da li ste spremni za novu vezu.

Evo kako da znate da je ponovo vrijeme za ljubav Foto: Guliver/Getty images, Bobex-73

Nekoliko važnih signala koji kažu da ste spremni da volite ponovo!

Razmišljajući o bivšem ne plačete

Tek kada su naša osjećanja neutralna, kada smo iz ljubavi prešli u fazu ne-ljubavi, možemo se sjećati bivšeg partnera bez suza i ustreptalosti.

Testirajte sebe, gledajte vaše zajedničke fotografije, slušajte muziku koju ste zajedno slušali, odgledajte ponovo film koji ste nekada zajedno gledali... Kako se osjećate?

Više ga ne pominjete u starim pričama

Kada se sjećate prošlih zajedničkih dana, govorite u jednini o nekim dogodovštinama iz tog perioda, znači da više ne živite u prošlosti. "Kada sam bila na moru...", bez obzira na to što prepričavate događaj sa zajedničkog ljetovanja.

I ne samo to. Ako prođe najmanje 15 dana da niste pomenuli ime bivšeg partnera, znači da ste na dobrom putu "osamostaljivanja".

Ponovo "svoja na svome"

Obratite pažnju na samopouzdanje. Osjećate se dobro u vlastitoj koži? Niste tužni kada pomislite na to da ste ostavljeni? Znači da ste bivšu vezu ostavili iza sebe i da ćete uskoro biti spremni za novo zaljubljivanje.

Vjerujete da je nova ljubav sve bliže

Optimistična razmišljanja u vezi sa budućim ljubavnim životom su najbolji znak da ste ostavili prošlost iza sebe. Srodna duša će vam biti blizu onoliko koliko stara ljubav daleko.

"Bacate oko"

Primjećujete zgodne muškarce? To je odličan znak! Spremni ste da ponovo volite i budete voljeni.

Tagovi:
Sve vijesti