Evo kakve su cijene i termini prevoza do primorja

Ljetnja sezona je počela, kako za turiste izvan crnogorskih granica, tako i za one domaće, koji se trude da iskoriste svaki slobodan trenutak i skoknu do mora

Evo kakve su cijene i termini prevoza do primorja Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Zbog toga je prevoz iz Podgorice do primorskih gradova i obrnuto povećan, a mi smo provjerili kakve su cijene kada je riječ o kartama za voz, autobus i taksi.

PODGORICA – BAR – PODGORICA

Kada je riječ o autobuskom prevozu, iz Podgorice za Bar i iz Bara za Podgoricu vozi veliki broj prevoznika, a cijena karte u prosjeku je četiri eura.

U zavisnosti od dana u sedmici, najraniji autobus iz Podgorice za Bar uglavnom je između sedam i osam sati, dok je posljednji autobus iz Bara za povratak u Glavni grad u 21:44 sati.

Kada je riječ o vozovima, sa željezničke stanice u Podgorici možete krenuti već u šest sati i 15 minuta ujutru, a posljednji voz natrag iz Bara je u 20:40h. Cijena karte u jednom pravcu je 2,40 eura za drugu, odnosno 3,60 eura za prvu klasu.

Što se cijene taksija tiče, ona varira u zavisnosti od udruženja do udruženja. Ukoliko se uzme prosjek, taksi na ovoj relaciji platićete tridesetak eura.

PODGORICA – ULCINJ – PODGORICA

Iz Podgorice u Ulcinj možete krenuti već u 8:28h ujutru, a iz Ulcinja u Podgoricu najkasnije u 21:15h, po cijeni od pet do šest eura za kartu.

Ukoliko idete taksijem do Ulcinja, ovaj način transporta koštaće vas 45 eura.

Autobus Foto: MONDO/Miljana Dašić

PODGORICA – BUDVA – PODGORICA

I do Budve, kao i prema ostalim primorskim gradovima, broj dnevnih termina autobusa je povećan, a iz Podgorice možete do Budve putovati već od 6:20h, dok je posljednji autobus za Podgoricu u 23:15h. Cijena autobuske karte u jednom pravcu za ovu relaciju je oko pet eura, dok vožnja taksijem košta 25 eura.

PODGORICA – KOTOR – PODGORICA

Prvi autobus iz Podgorice za Kotor kreće u 07:05h ujutru, a iz Kotora se najkasnije možete vratiti u 19:50 sati, po cijeni karte od oko šest eura.

Vožnja taksijem iznosi 35 eura.

Ilustracija Foto: MONDO/Predrag Vujić Ilustracija

PODGORICA – TIVAT – PODGORICA

Za Tivat možete krenuti oko 06:30h (mada ima i ranijih termina), uz kartu koja košta oko sedam eura. Posljednji autobus iz Tivta kreće u 20:50h, dok vožnja taksijem do ovog grada iznosi 35 eura.

PODGORICA – HERCEG NOVI – PODGORICA

Do ovog bokeljskog grada možete autobusom iz Podgorice krenuti, ukoliko vam nije rano, već u 06:20h, dok posljednji autobus iz Herceg Novog za Glavni grad kreće u 19 i 45 sati. Cijen karte je oko osam eura, dok je taksi do ove destinacije je oko 60 eura.