Balkanac uhapšen u megazaplijeni droge u Americi!

Autor:

U jednoj od najvećih zaplijena kokaina u istoriji SAD, u kojoj su u luci Filadelfije američke vlasti na teretnom brodu "MSC Gajan" otkrile 16,5 tona, podignute su federalne optužnice protiv dvojice mornara.

Balkanac uhapšen u megazaplijeni droge u Americi! Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

AP se poziva na sudske dokumente u kojima piše da su optuženi I.Đ. i F.T. Federalni agenti su utvrdili da su oni utovarili kokain iz 14 čamaca sa drogom u dva navrata prišlo teretnom brodu, piše Kurir.

Američke federalne vlasti zaplijenile su u luci Filadelfije kokain čija je ulična vrijednost procijenjena na više od milijardu dolara, objavila je prethodno na Tviteru kancelarija Državnog tužilaštva za Istočni okrug Pensilvanije.

"Ovo je najveća zaplijena droge u istoriji Istočnog okruga Pensilvanije. Članovi posade broda su uhapšeni i suočeni sa federalnom optužnicom, a istraga je u toku", tvitovala je ova kancelarija.

"En-Bi-Si njuz" je ranije, pozivajući se na izvore iz lokalne policije, saznaje Kurir, javio da je ulična vrijednost droge 750 miliona dolara. Ova televizija je navela da je droga, smještena u sedam brodskih kontejnera, otkrivena kasno sinoć.

Istražitelji vjeruju da je kokain utovaren na teretni brod "MSC Gajan" na Bahamima ili nakon što je plovilo napustio luku na tim ostrvima. Navodi se da je taj brod u SAD stigao iz Čilea, preko Paname i Bahama.

Izvor: NBC10 Philadelphia

Sve vijesti