Krvavi rat klanova: Ko je likvidarani Cetinjanin

Autor:

Crnogorska policija nije uspjela da identifikuje počinioce ubistva Cetinjanina Bogdana Milića.

0
A- A A+
Škaljari, Škaljarci, Škaljarski klan Foto: MONDO

Zbog njegove povezanosti s osobama iz škaljarskog klana istražitelji vjeruju da je motiv ubistva nastavak obračuna zaraćenih kriminalnih klanova iz Kotora – škaljaraca i kavačana, objavila je danas podgorička štampa.

Bogdan Milić (37) sa Cetinja, blizak škaljarskom klanu, ubijen je juče u pucnjavi koja se dogodila u lokalu "Portun" u centru grada, a tri osobe su teško ranjene.

U pucnjavi su ranjeni gosti lokala Dragan V. (33), Goran V. (48) i Marko V. (48) koji su prevezeni u podgorički Klinički centar. Iz Uprave policije saopšteno je da tragaju za dvojicom muškaraca.

Kako piše Pobjeda, meta napada je bio Milić.

Dvojica maskiranih napadača sa silikonskim maskama i kačketima prišla su i pucala u pravcu Milića.

Bogdan Milić je u trenutku napada sjedio u lokalu. Na njega je pucano iz dva pištolja. Policija vjeruje da je ubistvo brižljivo isplanirano, da je Milić prethodno praćen i da su u egzekuciji učestvovale najmanje dvije osobe, navodi podgorički list.

I Vijesti navode da je Milić bio blizak škaljarskom klanu.

Tužiteljka Maja Jovanović rekla je sinoć medijima da im nije poznat identitet napadača, ali je dodala da su tokom uviđaja uzeti tragovi koje će vještačiti.

Dežurni hirurg u KC Emil Nasufović, rekao je da je Vijestima da je Vujačić pogođen u desnu potkoljenicu, da Dragan V. ima povredu desne glutealne regije, a da je Goran V. zadobio najozbiljnije povrede - pogođen je s više hitaca u predjelu grudnog koša i gornjeg trbuha.

Milić je bio na optuženičkoj klupi tokom sudskog procesa za ubistvo Nemanje Medina - istovremeno kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili Petrovčanina, i on je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina.

Ubijen Darko Mijović i još jedna osoba iz Crne Gore

Mijović je početkom maja likvidiran u njemačkom gradu Forst, a tada je ubijen i Nikola Jovanović zvani Debeli.

U istom napadu teško su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković.

Predstavnici Uprave policije tada su saopštili da su obaviješteni od kolega iz Njemačke savezne kriminalističke policije o ubistvu dva crnogorska državljanina u toj zemlji, ali zbog istrage nisu saopštili više detalja.

U ratu dva najjača klana u Crnoj Gori – kavačkog i škaljarskog, do sada je za pet godina ubijeno najmanje 40 osoba, među kojima i najmanje četiri slučajne žrtve.

Rat nekad jedinstvene kriminalne grupe počeo je krajem 2014. godine kada je u Valensiji, iz stana Gorana Radomana, nestalo 200 kilograma kokaina.

Goran Radoman je bio prva žrtva međusobnog obračuna, nakon koje je krenula serija ubistava u sred bijela dana, bombaških napada, podmetanja eksploziva...

Sve vijesti