Groblja luksuza: Ostavljeni najskuplji automobili VIDEO

Autor:

Zašto najluksuzniji automobili propadaju u Emiratima

0
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

Super-sportski i najluksuzniji automobili na svijetu se nalaze na najskupljem groblju na svijetu, prepušteni pustinjskom pijesku, vjetru, kao i morskoj soli koja dolazi iz Persijskog zaliva.

Brojni modeli Ferarija, Rols-Rojsa, Bentlija, Rejndž Rovera i Lamborginija se nalaze, prekriveni pustinjskom prašinom, u Šardži, nedaleko od centra Dubaija.

Pretpostavlja se da je većina pripadala strancima koji su prije nekoliko godina napustili Emirate nakon što su otpisali zajmove i ostavili automobile iza sebe.

Većina je prilično propala, ali ima modela koji su i dalje primamljivi kupcima, posebno onima koji tragaju za polovnim dijelovima.

Dejli Miror navodi da su mnogi ostavljeni 2012. nakon finansijskog kraha, kada su Britanci pobjegli iz Dubaija jer su im primanja pala toliko da više nisu mogli da plaćaju rate za najluksuznije četvorotočkaše.

Šerijatski zakon, koji je na snazi u UAE, predviđa oštre kazne za neplaćene dugove pa su neki od emigranata otišli u takvoj žurbi da su jednostavno napustili svoje sportske automobile na aerodromu, piše britanski dnevnik.

Pogledajte kako izgledaju ovi auto-otpadi i koji se automobili nalaze na njima:

Izvor: YouTube/Mohsin Vlogz


Sve vijesti