Obećavajući line-up na prvom Montenegro Beer Festu!

Autor:

Bajaga i instruktori, Van Gogh, Kiki Lesendrić i Piloti, Negativ i Električni orgazam samo su neke od muzičkih zvijezda koje će se okupiti na prvom Montenegro Beer Festu, koji će biti održan od 26. do 28. jula na Cetinju.

Obećavajući line-up na prvom Montenegro Beer Festu! Foto: Promo/Belgrade Beer Fest

Zagrijavanje za festival, koji se organizuje u saradnji sa Belgrade Beer Festom, počeće već 18. jula održavanjem raznih programskih sadržaja na više lokacija u gradu.

Prvi Montenegro Beer Fest će 26. jula otvoriti jedan od najpopularnijih srpskih rock bendova Van Gogh, a nastupiće i crnogorska grupa Perper. Tokom tri festivalske večeri binu će dijeliti još puno velikih imena regionalne muzičke scene: Bajaga i instruktori, Kiki Lesendrić i Piloti, Negativ, Električni orgazam, Let 3, Neverne bebe, Bad Copy, Zoster, E play, Dragoljub Đuričić i mnogi drugi.

Na konferenciji za novinare koja je održana na Cetinju, povodom objavljivanja muzičkog programa Montenegro Beer Festa, jedan od organizatora festivala direktor marketinga Beogradske kulturne mreže, Aleksandar Srdić je rekao da sa ponosom može da najavi prvi festival ove vrste koji Beogradska kulturna mreža realizuje van teritorije Srbije. On vjeruje da se kulturom i zabavom može mijenjati društvo, te da je sinergija sa Cetinjem kao prestonicom kulture CrneGore, bio jedini izbor u građenju i očuvanju dobrog muzičkog ukusa.

Muzički program prvog Montenegro Beer Festa Foto: Promo/Belgrade Beer Festa

Frontmen grupe Van Gogh, Zvonimir Đukić Đule je rekao da Cetinje zaslužuje „umjetničku baklju koja će se ovim festivalom prvi put ove godine zapaliti“.

„Centar umjetnosti kroz istoriju nekad, ponovo centar umjetnosti i srce okupljanja smisla, danas. Želim da ove godine Cetinje dobije zastavu umjetnosti, pa da se  smisao i poenta vrate tamo odakle su i krenuli na svoj put“, naveo je on.

Direktor turističke organizacije Cetinja Oskar Huter rekao je da vjeruje da će se višestruki benefiti festivala osjetiti i odraziti na sve oblike preduzetništva u ovom gradu.

„Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da se pokažemo, ne samo kao dobri domaćini, kako smo se uvijek dokazivali, već kao i dobri organizatori posebno kada se uzme u obzir značaj ovako zahtjevnog projekta“, rekao je on.

Huter je naveo i da je razvoj manifestacionog turizma cilj uprave grada, koja organizacijom ovog festivala želi Cetinje da učini najprestižnijom destinacijom.

Osim odlične muzike, posjetioce Montenegro Beer Festa očekuje i bogat kulturni program, gastronomsko uživanje, druženje u Prijestonici čiji će trgovi, ulice, parkovi i drugi prostori postati mjesta dobre zabave.

Sve vijesti