Siti bez stare garde, bogatstvo iz Katara za Silvu!

Autor:

David Silva dobio je ponudu kakvu bi retko ko odbio u njegovim godinama.

Siti bez stare garde, bogatstvo iz Katara za Silvu! Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Najuspešnija generacija polako napušta Mančester siti.

Prošle sezone to je uradio Jaja Ture, na kraju ove odlazi Vensan Kompani, a njihovim putevima mogao bi i David Silva za koga postoji ozbiljno interesovanje iz Katara.

Britanski tabloidi prenose da je Silva od jednog neimenovanog katarskog kluba dobio ponudu od 15 miliona evra godišnje, i ta zarada neće biti oporezovana, tako da u ovim trenucima ozbiljno razmišlja da se oprosti od igranja fudbala u Premijer ligi.

"El Mago" ima 33 godine i u blagom je padu forme u drugom delu sezone na Ostrvu, ali ga Pep Gvardiola neće pustiti tek tako pošto predstavlja "jezgro" sadašnjeg Sitija.

Silva je stigao 2010. godine iz Valensije u transferu vrednom 30 miliona evra i od tada je standardan u dresu "građana" sa kojima je osvojio čak 11 trofeja, ali polako na vrata tima "kuca" talentovani Fil Foden koji je njegova prirodna zamena u Mančesteru.

Videćemo šta će prelomiti Silva, i da li će poput Ćavija karijeru završiti u Kataru, ili će se odlučiti da otsane na Ostrvu i da se bori za što veću ulogu i minutažu.

U minuloj sezoni odigrao je 50 mečeva i zabeležio 10 golova i 15 asistencija.

Tagovi:
Sve vijesti