Mitropolija ima dokaz o vlasništvu crkava

Autor:

Predstavnici Mitropolije crnogorsko-primorske ukazali članovima Venecijanske komisije na neusaglašenost Predloga zakona o slobodi vjeroispovjesti sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, smjernicama OEBS-a

Mitropolija ima dokaz o vlasništvu crkava Foto: MONDO/Anto Baković

Na juče održanom sastanku predstavnici MCP predali su delegaciji Venecijanske komisije primjedbe na predlog zakona na engleskom jeziku na 20 strana, piše Dan.

List navodi da su predstavnici Mitropolije dostavili tom prilikom i dokumentaciju o pravnom subjektivitetu i imovinskim pravima Crkve.

Delegaciju SPC činili su mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, koordinator Pravnog savjeta MCP, protojerej-stavrofor Velibor Comić i dr Vladimir Leposavić.

Delegacija Venecijanske komisije (VK), boravi u Podgorici, radi pripreme mišljenja na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

U okviru pripreme Nacrta mišljenja, delegacija Venecijanske komisije se juče i prekjuče sastajala sa predstavnicima vlasti, vjerskih zajednica i crkava i organizacijama civilnog društva.

"Svi vjerski objekti građeni do 1918. biće državni"

Sve vijesti